Evenimentul Zilei > International > Trei morți și peste 100.000 de locuințe fără curent, după furtuna care a lovit arhipelagul britanic
Trei morți și peste 100.000 de locuințe fără curent, după furtuna care a lovit arhipelagul britanic

Trei morți și peste 100.000 de locuințe fără curent, după furtuna care a lovit arhipelagul britanic

Populația din localitățile inundate de Tamisa se așteaptă ca nivelul apelor să crească în următoarele ore, la o zi după o furtună care s-a soldat cu trei morți, unul al Londra, un altul pe un vas în largul mării, iar cel de-al treilea în Irlanda.

După ce furtuna Ulla a lovit dur sâmbătă în Marea Britanie și Franța, peste 115.000 de locuințe sunt lipsite de energie electrică, se înregistrează serioase probleme în transportul rutier, precum și numeroase alunecări de teren.
O femeie și-a pierdut viața și un bărbat a fost rănit vineri seară la Londra în urma prăbușirii parțiale a unui imobil peste mașina lor.
Un bărbat în vârstă de peste 80 de ani care efectua o croazieră a murit după ce un hublou al pachebotului la bordul căruia se afla a fost făcut țăndări sub forța valurilor, în Marea Mânecii, în largul capului Finistčre. Mai multe persoane dintre cei 735 de pasageri ai vasului Marco Polo, în majoritate britanici, au fost de asemenea rănite. Pachebotul, așteptat duminică în portul Tilbury din sud-estul Angliei, revine dintr-o croazieră în Caraibe, scrie AFP.
În Irlanda, un bărbat în vârstă de 65 de ani care lucra pentru o firmă de telecomunicații a fost ucis sâmbătă în orașul Cork, atunci când un stâlp pe care încerca să-l echilibreze a căzut peste el, lovindu-l în cap.
Fluviul Tamisa ar putea atinge în acest weekend niveluri record.
În cursul după-amiezii, aproape 85.000 de locuințe erau lipsite de energie electrică în Marea Britanie, față de 140.000 sâmbătă dimineață, potrivit companiei Energy Networks Association (ENA).
În Franța, circa 30.000 de locuințe erau sâmbătă seară în continuare fără curent electric, după cum a anunțat Electricité Réseau Distribution France (ERDF) care a reușit să remedieze avariile la o parte dintre cei 85.000 de abonați rămași inițial pe întuneric, amintește Agerpres.
Linia de cale ferată Brest-Quimper va rămâne închisă pe durata weekendului, zeci de copaci fiind căzuți pe terasament.
În Marea Britanie, transporturile feroviare și rutiere au fost puternic afectate ca urmare a copacilor dezrădăcinați și alunecărilor de teren, chiar dacă situația s-a ameliorat în timpul zilei.
Rafale de vânt cu o viteză de până la 130 de kilometri pe oră și ploile puternice au continuat sâmbătă, cu precipitații ce vor putea atinge până la 40 de cm în sud-vestul Angliei și sudul Țării Galilor. Pentru duminică este prevăzută o ameliorare a stării vremii.
Această furtună este cea mai recentă dintr-o lungă serie care s-a abătut în ultimele săptămâni asupra Marii Britanii, confruntată cu una dintre cele mai ploioase ierni.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: