Trei morţi într-un grav accident de autocar produs în estul Franţei

Trei morţi într-un grav accident de autocar produs în estul Franţei

Trei persoane au murit şi alte şase au fost grav rănite în accidentul unui autocar, înmatriculat în Polonia, la bordul căruia se aflau 70 de persoane, ce a avut loc marţi dimineaţa pe o autostradă din estul Franţei, au anunţat autorităţile franceze.

Ministrul francez al transporturilor, Frédéric Cuvillier, a indicat că trei persoane sunt decedate. Anterior, prefectul de Haut-Rhin, Alain Perret, anunţa doi morţi.

Potrivit autorităţilor, alte şase persoane sunt grav rănite, pronosticul fiind rezervat în cazul lor.

Autocarul avea la bord 65 de pasageri şi trei membri ai echipajului, conform transportatorului polonez Sinbad. El s-a răsturnat pe o parte într-un şanţ de pe marginea autostrăzii A36, în zona Mulhouse, în sensul de deplasare spre Germania.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Nu se cunosc încă circumstanţele accidentului. Şoferul polonez a fost plasat în arest de către jandarmerie", a declarat procurorul de Mulhouse Herve Robin, precizând că "primele teste de alcoolemie sunt negative", scrie AFP, preluată de Agerpres.

Închiriat de societatea poloneză Albatros, autocarul asigura o legătură între Polonia şi sudul Franţei, trecând îndeosebi prin Mulhouse, Cannes, Toulon, Lyon, Marsilia şi Nisa, precizează un comunicat al transportatorului.

Numeroase mijloace de salvare au fost mobilizate la locul accidentului - circa 150 de pompieri cu 50 de vehicule, mai multe elicoptere - pentru a-i trata şi transporta pe răniţi la spitalele din regiune.

Prefectura Haut-Rhin a declanşat planul "Nombreuses Victimes", precizează AFP.