Evenimentul Zilei > Economie > Trei luni până la liberalizarea pieței de energie. Ce așteptări trebuie să ai de la furnizorul tău de energie electrică și gaze naturale?
Trei luni până la liberalizarea pieței de energie. Ce așteptări trebuie să ai de la furnizorul tău de energie electrică și gaze naturale?

Trei luni până la liberalizarea pieței de energie. Ce așteptări trebuie să ai de la furnizorul tău de energie electrică și gaze naturale?

Începând cu 1 ianuarie 2020 se liberalizează complet piața de energie electrică pentru consumatorii casnici, ceea ce înseamnă că cei care primesc energie electrică de la cei patru furnizori de ultimă instanță (FUI) la prețuri stabilite de stat, prin ANRE, pot alege acum o ofertă mai bună și un furnizor orientat spre clienți.

Consumatorii casnici sunt încurajați să consulte mai multe oferte de preț, dar să cântărească și alte beneficii pe care furnizorii le aduc în relația contractuală, cum ar fi timpul de răspuns sau de soluționare a unei probleme.

Restart Energy este furnizor român de pe piața liberă, înființat în Timișoara, care operează printre cele mai mici prețuri la energie electrică și gaze naturale. Oferta lor actuală pe comparatorul de tarife ANRE constă în 250 lei/MWh la energie și 65 de lei/MWh la gaz, un bonus de bun-venit la semnarea contractului și un set de becuri LED cadou. Ce este foarte important de reținut este că se poate rezilia contractul oricând, pentru că Restart Energy
nu aplică penalități și nici nu cere garații.

Restart Energy a investit mult timp și efort în construirea unei echipe puternice și dedicate în departamentul de Relatii cu Clienții. Astfel, operatorii răspund în sub 2 minute telefonic sau pe orice canal online, rezolvă solicitările venite pe email în mai puțin de 24 de ore și oferă suport 24/7 pentru urgențe și probleme legate de distribuție, fiind votat furnizorul cu cel mai rapid timp de răspuns de platforma-de-energie.ro

Împreună cu ofertele create special pentru satisfacția clientului și prețurile competitive la energie și gaz, Restart Energy se concentrează pe eliminarea birocrației. Astfel, toate procesele sunt intuitive și se desfășoară 100% online.

 schimbarea furnizorului de acasă, fără deplasări și acte. Schimbarea furnizorului nu presupune niciun fel de întrerupere a serviciului și nu implică niciun risc pentru consumatorul final. Va putea beneficia de energie și gaz mai ieftine, livrate cu aceeași calitate, dar care aduc o economie de până la 30% la costurile facturilor;

 transparență și flexibilitate, prin portalul online Restart, care oferă acces în timp real la informații despre consumul de energie si gaz al clienților;

 gestionarea contului de client 100% online. Se poate plăti factura online în peste 20 de modalități, inclusiv fără autentificare în cont;

 echipa de Relații Clienți e disponibilă pe toate canalele online: chat website, Facebook Messenger, Whatsapp, Telverde, telefon, email;

Despre Restart Energy

Restart Energy este un furnizor național și independent de energie electrică și gaze naturale pentru locuințe și companii, cu capital 100% românesc, înființat în Timișoara, în timpul perioadei de liberalizare a acestui sector în România.

Pe parcursul a celor 5 ani de la înființare, Restart Energy a devenit un furnizor de încredere pentru 30,000 de clienți casnici, 5,000 de companii, cu peste 500 de milioane kWh furnizați, ca o consecință a faptului ca este prima companie de pe piața românească ce oferă posibilitatea de schimbare a furnizorului online, fără birocrație.

Concentrarea Restart Energy se mulează pe ambele segmente de piață, atât pentru clienți casnici, cât și business. Printre clienții business se numără Profi, Medlife, Alumil, Bioclinica, Valeo, Wetterbest, Cottontex etc.

Pe lângă un furnizor de încredere, orientat spre clienți, Restart Energy a fost dintotdeauna o companie orientată spre oameni. De la înființare și până acum, a desfășurat o serie de acțiuni umanitare, în domenii ca sănătatea, educația și mediul înconjurător. Printre cele mai recente proiecte de responsabilitate socială putem menționa susținerea educației online prin dotarea școlilor cu laptopuri și donarea profitului obținut în Banat către Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara, pentru lupta împotriva Covid-19.

(P)