Cei trei, imigranți de origine din Insulele Capului Verde, au fost arestați duminică după ce au atacat, la ora 6 seara, un bărbat care mergea pe Aleea Victor Berlioz, i-au mușcat o ureche și buza de jos și le-au mâncat, scrie Le Parisien.

Victima s-a luptat cu atacatorii, rănindu-l pe unul dintre aceștia la gleznă, înainte ca poliția să ajungă de urgență și să-i aresteze pe cei trei africani.

Clichy-sous-Bois are o reputație foarte proastă, fiind una dintre numeroasele „no-go zones” (zone în care legea statului nu poate fi aplicată) de la periferiile capitalei Franței.

Marile tulburări de stradă din 2005 au izbucnit aici după ce o pereche de adolescenți, urmăriți de poliție, s-au ascuns într-o stație de electricitate și au murit electrocutați.

De atunci, Clichy-sous-Bois a mai cunoscut și alte tulburări, mai ales în ultimii ani, pe fondul creșterii fenomenului imigrațional și al radicalismului islamic.

Multe alte suburbii din zona Seine-Saint-Denis au fost declarate „no-go zones” din cauza nivelului ridicat de criminalitate.

Situația din unele zone a ajuns atât de gravă încât compania publică de curierat Chronopost a anunțat că nu va mai livra pachete în anumite zone, dată fiind lipsa de securitate și pericolele pentru angajații săi.

Așa-numitele „violențe gratuite” au crescut în mod exponențial în ultimii ani, în Franța, ajungând la 777 de acte violente pe zi, care nu au fost motivate de alți factori, precum furtul, jaful etc.