Evenimentul Zilei > Actualitate > Trei copii din Băcau au fost ameninţaţi de curatorii jocului “Balena Albastră”
Trei copii din Băcau au fost ameninţaţi de curatorii jocului “Balena Albastră”

Trei copii din Băcau au fost ameninţaţi de curatorii jocului “Balena Albastră”

Au apărut primele cazuri de victime ale jocului “Balena Albastră” în judeţul Bacău. Trei copii, care intraseră în contact cu cei care coordonează jocul, au primit ameninţări de la curatori din afara ţării. Cei trei sunt acum în grija psihologilor, fiind traumatizaţi de ameninţările primite.

Specialiștii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Bacău sunt foarte îngrijorați după ce au fost sesizați de apariția primelor victime ale jocului online „Balena Albastră”, scrie ziarul Deşteptarea. „Ne confruntăm cu multe cazuri care au legătură cu acest fenomen. Vrem să tragem un semnal de alarmă adresat părinților, copiilor, dar și profesioniștilor”, arată Dana Țîțaru, director general al DGASPC.

Primele cazuri confirmate, căci mai sunt și altele în atenție, au apărut în Sascut. E vorba despre trei copii care fac parte din familii normale, cu principii sănătoase și cu un nivel de trai ridicat. Cei trei ajunseseră în faza în care erau amenințați de un adult, se presupune, din afara țării. Toate conversațiile se purtau în engleză, limbă pe care copiii o stăpânesc foarte bine. Din fericire, s-a intervenit la timp dar copiii sunt traumatizați, iar părinții, extrem de speriați. „Încercăm să-i sprijinim pe părinți pentru a elimina traumele pe care acești copii le trăiesc după ce au intrat în acest joc” a declarat Laura Mihai, șef serviciu.

În acest scop, specialiștii instituției vor susține o campanie de prevenire în școli, în centrele de asistență proprii și în cele aparținând ONG-urilor. De asemenea, DGASPC va posta pe site-ul propriu un material care să vină în sprijinul băcăuanilor – părinți și copii – pentru a fi mai bine informați cu privire la pericolele pe care le presupune jocul „Balena Albastră”.