Joi după amiază, trei copii se jucau în parcul de joacă, special amenajat, situat pe strada Jupiter, din cartierul Zorilor, au fost tâlhăriţi, a treia oară, de acelaşi autor. Poliţiştii care l-au prins de trei ori până acum pe autor pe Rareş Bogdan Ţurcă, în vârstă de 22 de ani din Cluj Napoca, susţin că nu au ce face deoarece Noul Cod Penal este favorabil infractorilor şi nu victimelor. În plus, mai susţin poliţiştii, procurorii refuză să se implice în rezolvarea cazurilor flagrante.

Incidentul cu cei trei copii a avut loc joi după amiaza. Poliţiştii susţin că minorii care se jucau în spaţiul de joacă amplasat într-un parc public au fost abordaţi de Bogdan Ţurcă, care după ce i-a lovit şi ameninţat, le-a luat banii pe care îi aveau asupra lor. "Este a treia oară când îl prindem pe acelaşi suspect, care practic îi tâlhâreşte pe aceiaşi copii. În urma reclamaţiilor făcute de părinţii minorilor, poliţiştii l-au prins pe Ţurcă, dar procurorul care trebuia doar să constate existenţa infracţiunii de tâlhărie a dispus cercetarea acestuia în stare de libertate", spune un anchetatori de la Poliţia Cluj.

"Loveşte şi fugi", cercetat în libertate

Procurorii clujeni au dispus, la începutul acestei sătpămâni, cercetarea în stare de libertate a lui Alexandru Macingo, boxer de performanţă, dublu campion naţional la juniori. Acesta a fost acuzat de loviri şi alte violenţe după ce a trimis la spital trei clujeni. Macingo a fost acuzat că s-a distrat, alături de alţi prieteni, un joc violent "loveşte şi fugi", în care victimele, de regulă trecători obişnuiţi, sunt culcaţi la pământ cu o singură lovitură. După ce a fost reţinut pentru 24 de ore, Macingo a fost lăsat să plece acasă.