Evenimentul Zilei > Justitie > Trei copii ai unor angajați MAI care au murit în misiuni, au depus jurământul la Academia de Poliție
Trei copii ai unor angajați MAI care au murit în misiuni, au depus jurământul la Academia de Poliție

Trei copii ai unor angajați MAI care au murit în misiuni, au depus jurământul la Academia de Poliție

Ministrul de interne, Gabriel Oprea, a participat, astăzi, la ceremonia organizată cu ocazia depunerii Jurământului Militar de către studenții anului I ai Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza.

”Depunerea Jurământului Militar este dovada incontestabilă a maturității, a responsabilității și a hotărârii de a vă începe cariera într-un domeniu pe cât de dificil, pe atât de plin de satisfacții pentru fiecare dintre cei care aleg acest drum, cu credință și patriotism. Ați arătat că sunteți parte a elitei tinerilor din România și că aveți caractere puternice, specifice celor care urmează o carieră în sistemul de securitate națională.”, a declarat ministrul Gabriel Oprea.

Oprea a mai amintit că printre studenții de la Academia de Poliție sunt și trei copii ai unor angajați MAI morți în misiuni: „Avem printre studenții anului I, trei copii ai unor astfel de eroi ai Ministerului Afacerilor Interne, colegi ai noștri care și-au pierdut viața în misiune. Mă refer la studenții Cristina Bărbuia, Andrei Plăcintă și Dan Călin. Pe aceşti tineri îi felicit în mod special pentru că au ales acest drum în viaţă, o alegere care face cinste memoriei părinților lor. Sunt copii buni, caractere tari, care au trecut peste durerea pierderii unui părinte și le continuă misiunea vremelnic întreruptă~, a mai declarat Oprea.

Anul acesta, la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” au depus Jurământul Militar 535 de studenți ai anului I.