Trei adolescente au fost strivite de carusel

Trei adolescente au fost strivite de carusel

Trei liceene de clasa a IX-a, din Piteşti, au ajuns ieri la Spitalul de Urgenţă din Sibiu după ce caruselul de la intrarea în Grădina Zoologică, din Pădurea Dumbrava, s-a prăbuşit cu ele.

Fetele, în vârstă de 16 şi 17 ani, se aflau în excursie cu ocazia Zilei Copilului.

Una dintre adolescente s-a ales cu răni la un braţ şi o fractură la picior, iar celelalte două, cu răni deschise la cap şi la mâini. „Nu îmi aduc aminte mare lucru. Am simţit că se balansează caruselul şi apoi s-a prăbuşit cu noi. Mă doare tare mâna şi capul“, a povestit una dintre eleve. „Fetele sunt în afara oricărui pericol. Se mai fac investigaţii pentru a se stabili exact ce răni şi traumatisme au“, a declarat ieri purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Sibiu, Raluca Turcu.

„Sper să nu se muşamalizeze şi acest caz, aşa cum s-a mai întâmplat în alte locuri. Nu se poate ca un astfel de carusel să mai funcţioneze. Îi vom da în judecată pe responsabilii locului de joacă“, a adăugat profesoara care a însoţit grupul de liceeni. Acuzaţii de sabotaj

Ne puteți urmări și pe Google News

Angajatul care supraveghea caruselul spune că nu are nicio vină şi că cel mai probabil instalaţia a fost sabotată: „Eu cred că cineva, azi-noapte, a făcut ceva la carusel, mai ales că aseară patronul nostru a fost ameninţat şi i-a spus că va fi «aranjat»“, a povestit acesta.

La rândul lui, Vasile Ionaş, directorul Oficiului pentru Protecţia Consumatorului Sibiu, a anunţat că firma cu pricina va fi închisă şi amendată.