Evenimentul Zilei > Economie > Transportatorii vor protesta astăzi faţă de SCUMPIREA ABERANTĂ a RCA
Transportatorii vor protesta astăzi faţă de SCUMPIREA ABERANTĂ a RCA

Transportatorii vor protesta astăzi faţă de SCUMPIREA ABERANTĂ a RCA

Reprezentanţii Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) vor fi prezenţi luni la intersecţia Autostrăzii A1 cu Centura Bucureşti, pentru a împarţi pliante A4 cu mesajul “Protest RCA - Merg o oră pe zi cu 30 km/h - Vreau să trăiesc” transportatorilor rutieri care tranzitează zona sau oricăror şoferi, persoane fizice sau juridice, nemulţumiţi de creşterea tarifelor RCA.

Transportatorii rutieri au demarat o grevă japoneză şi vor circula zilnic o oră cu 30 km/h oriunde se află în România până când primele RCA vor fi reduse la valorile maximale conform datelor cuprinse în raportul întocmit anul acesta, pentru perioada 2013 – 2015, de către compania de consultanţă Milliman la cererea ASF, se arată într-un comunicat al UNTRR remis luni Agerpres. 

UNTRR împreună cu celelalte asociaţii patronale din transporturile rutiere vor organiza în data de 15 septembrie 2016 un mare protest la nivel naţional, după ce situaţia transportatorilor rutieri a devenit extrem de critică. 

Potrivit sursei citate, majoritatea operatorilor de transport sunt aduşi la faliment după ce tarifele de primă pentru transportul comercial de marfă şi persoane s-au majorat cu peste 300% faţă de anul precedent şi cu peste 500% faţă de anul 2014. Astfel, o poliţa RCA pentru un autotractor – clasa B0 a ajuns în acest moment la preţul de 22.000 lei pe an, faţă de 4.000 lei în 2014. 

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: