Transportatorii scot TIR-urile în stradă duminică şi luni

Transportatorii scot TIR-urile în stradă duminică şi luni

Transportatorii rutieri au anunţat că, începând de mâine, vor organiza primul protest naţional.

Protestul va începe duminică cu un miting de două ore în faţa Ministerului Finanţelor şi va continua luni cu un miting naţional, la care vor participa peste 300 de TIR-uri din toată ţara. Potrivit organizatorilor, cu această ocazie ar putea fi blocate mai multe drumuri, inclusiv Centura Bucureştiului.

Transportatorii sunt nemulţumiţi de faptul că reprezentanţii Ministerului Transportatorilor amână semnarea protocolului pentru eliminarea rovinietei, dar şi modificarea legislaţiei în domeniu. Mitingul de luni va începe la ora 8.00 şi se va încheia la ora 19.00.

Augustin Hagiu, preşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport, a declarat joi că Ministerul Economiei şi Finanţelor a fost de acord cu eliminarea rovinietei şi încasarea taxei din preţul carburantului, însă acordul care trebuia semnat săptămâna trecută nu s-a concretizat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Protestul transportatorilor vine după cel de astăzi, când circa 4.000 de poliţişti din toată ţara protestează, timp de trei ore, în centrul Capitalei, cerând suplimentarea bugetului Ministerului Internelor, salarii mai mari şi sprijin financiar din partea instituţiei pentru achiziţia de locuinţe.