Evenimentul Zilei > Actualitate > Transport suspect! Zeci de mii de măști chirurgicale, capturate pe Aeroportul din Cluj
Transport suspect! Zeci de mii de măști chirurgicale, capturate pe Aeroportul din Cluj

Transport suspect! Zeci de mii de măști chirurgicale, capturate pe Aeroportul din Cluj

În plină epidemie de coronavirus, o firmă din Gheorgheni - România a vrut să exporte în Italia mai multe pachete care conțin zeci de mii de echipamente medicale de protecție.

Deși medicii români se plâng că nu mai au măști chirurgicale și alte echipamente de protecție, o firmă din Gheorgheni, a vrut să facă un export tocmai cu acest tip de produse.

Polițiștii de frontieră au făcut un control în avionul de coletărie și poștă, al unei firme din Ungaria, care asigură legătura pe relația Roma-Budapesta-Cluj, și au făcut o descoperire importantă.

Cu câteva minute înainte ca avionul să decoleze spre Roma, polițiștii au verificat mai multe colete în care se aflau zeci de mii de măști chirurgicale dar și alte echipamente medicale. Polițistul care a făcut descoperirea a chemat de urgență un inspector de la Direcția de Sănătate Publică Cluj, care a dispus confiscarea pachetelor.
”În urma sesizării polițiștilor de frontieră din Aeroportul Cluj-Napoca, în baza Ordinului Ministrului Sănătății nr. 7 din , Direcția de Sănătate Publică Cluj a dispus oprirea transportului unor colete, care urmau sa fie expediate în Italia și conțineau 10.000 măști chirurgicale, 17.000 măști menaj, 400 măști de unică folosință , 45 de costume de protecție medicală, 400 de botoși protecție încălțăminte”, se arată într-un comunicat al celor de la DSP Cluj.