Transmisii sportive cu elicoptere-spion

Transmisii sportive cu elicoptere-spion

Producătorul documentarului de la Discovery vorbeşte despre tehnologia viitorului folosită la meciurile de fotbal.

Cu puţin timp înaintea debutului Campionatul European de Fotbal UEFA 2012 din Polonia şi Ucraina, Discovery Channel a prezentat un documentar intitulat "Pregătirea Campionatului European".

Cu filmări realizate în culisele evenimentului şi interviuri cu persoane responsabile de tehnologia folosită pentru Euro 2012 documentarul a dezvăluit cum s-a muncit pentru eveniment.

Într-o discuţie cu EVZ, Andrew Charles Slodkowski, producătorului "Pregătirea Campionatului European" a povestit că atât el, cât şi echipa sa de 28 de persoane au rămas uimiţi de tehnologia folosită pentru transmiterea meciurilor. "E grozav să urmăreşti un meci pe un ecran cu tehnologie de foarte bună calitate. În plus, şi tehnologia micro de care vorbeam... Sper să vi se pară interesante acele mini-elicoptere ce pot să facă multe lucruri ("robocopter" de 5 kg n.r.) legate nu doar de securitate. De exemplu, pot să prezinte un meci dintr-un unghi nemaivăzut până acum, fiindcă vorbim despre un obiect zburător, care arată ca o jucărie, dar e dotat cu tehnologie HD şi poate transmite date la peste 10 km. Ar putea fi un element revoluţionar pentru modul în care vom prezenta de acum încolo evenimente sportive. În curând vom asista la o adevărată revoluţie, fiindcă deja aceste micro-elicoptere sunt testate şi probabil că în scurt timp vor fi prezente la toate evenimentele sportive".

Ne puteți urmări și pe Google News

În ceea ce priveşte momentele inedite de la filmări, Slodkowski a povestit: "Am îmbrăcat o uniformă nouă de poliţie, în care arăţi ca Robocop. E mai degrabă un fel de armură pe care o poartă trupele de poliţie. E nevoie de un efort considerabil ca să te îmbraci cu ea şi trebuie să faci un instructaj special doar ca să poţi îmbrăca aşa ceva, iar când o porţi te simţi foarte ciudat, e chiar amuzant... Am simţit însă multă energie pozitivă, atât în Ucraina, cât şi în Polonia. A fost un proiect extrem de pozitiv şi mi-a plăcut enorm să lucrez la el". <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/NbAtC5fuvaw?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

"Pentru filmări am folosit chiar şi un elicopter foarte mic, un "robocopter", care are cam 5 kg..." ANDREW CHARLES SLODKOWSKI, producător