Doi deputați PSD au trecut în tabăra PNL. Este vorba de deputata PSD Elena Hărătău și de deputatul Mihăiţă Găină , care au anunțat că vor activa în grupul PNL. Deputata Elena Hărătău a anunțat miercuri că a trecut la PNL, ea anunțând forul legislativ că începând cu data de 2 decembrie nu mai activează ca deputat PSD, potrivit g4media.ro.

Vicepreşedintele Camerei Carmen Mihălcescu a anunţat că deputatul Mihăiţă Găină va activa, de asemenea, în grupul parlamentar al PNL. Acesta își dăduse demisia din PSD la data de 1 octombrie, votând moțiunea de cenzură pe care a și semnat-o. Înainte de a -și da demisia din PSD, deputata  Elena Hărătău declara în luna octombrie că moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă nu este altceva decât ”un os de roș pentru candidaţîi opoziţiei la Preşedinţie”.

„Singura preocupare a liderilor Opoziţiei este ca România să între în criză economică şi apoi să dea vină pe PSD! În răstimpul în care toate partidele ţării s-au coalizat şi au depus o nouă moţiune de cenzură, PSD a dovedit că nu abandonează românii, ducând la îndeplinire toate angajamentele pe care şi le-a luat faţă de fiecare categorie socială în parte!”, declara deputata pe 4 octombrie.

Deși nu a votat moțiunea de cenzură, după ce guvernul a fost demis, Elena Hărătău a votat învestirea guvernului liberal, ea fiind exclusă din PSD, alături de Cosmin Necula, primarul Bacăului.Pe datA de 26 octombrie premierul Ludovic Orban nu a exclus ca în PNL să fie primiți parlamentari de la alte partide.

„Nu cred că este absolut necesar lucrul acesta. Am avut parlamentari care au votat cu noi la moţiunea de cenzură. În măsura în care parlamentarii care au votat cu noi la moţiunea de cenzură şi la învestirea Guvernului vor dori să facă pasul îi vom accepta, în rest dacă va mai fi vorba de a mai veni înspre noi un parlamentar vom fi foarte exigenţi în discuţiile pe care le vom avea”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul declara, Intr-un interviu acordat G4Media.ro în luna august, că partidul a închis ușile pentru PSD și ALDE și că „în partid nu mai loc pentru nimeni care a girat acest regim profund nociv pentru România”. Premierul mai susținea că nu vor fi primiți în PNL parlamentari de la ALDE și PSD chiar dacă aceștia vor vota moțiunea de cenzură.