Potrivit unui comunicat transmits de CNADNR, participanţii la trafic sunt informați că pe drumul naţional DN 67C  Transalpina, sectorul Bengeşti – Sebeş (km 0+000 – km 148+414), circulaţia rutieră este deschisă doar între localităţile Bengeşti – Rânca (km 0+000- km 34+500), fără restricții de trafic.
 
”Sectorul de drum naţional DN 67C Transalpina, cuprins între km 34+500 (localitatea Rânca, judeţul Gorj) şi km 148+414 (localitatea Sebeş, județul Alba) este închis circulaţiei publice pe toată perioada anului, din cauza nefinalizării lucrărilor de construcţie şi a imposibilității asigurării condiţiilor de siguranţă a traficului rutier, interdicţia fiind semnalizată prin indicatoare specifice, încă de la inceputul lucrărilor (2008)”, informează oficialii CNADNR.

Ordinul de începere a execuției lucrărilor a fost emis în septembrie 208, iar  antreprenorul SC Romstrade SRL nu a respectat termenul contractual de 18 luni prevăzut. Pe cale de consecință, în octombrie 2012, CNADNR a suspendat lucrările, iar acum evaluează calitatea și cantitatea lucrărilor executate.
”Având în vedere faptul că lucrările au fost abandonate de constructorul SC Romstrade SRL, neasigurându-se în tot acest timp și conservarea lucrărilor, în prezent se înregistrează degradări ale structurii de rezistență a drumului, provocate de scurgerea necontrolată a apei provenite din precipitații și din topirea zăpezilor. Aceste degradări pot constitui un potențial pericol de cedare a drumului sub acțiunea traficului. Sectorul de drum nu a fost echipat de către constructorul SC Romstrade SRL, cu elementele de siguranță obligatorii: parapeți, semnalizare, marcaj rutier. Astfel, în cazul unor condiții dificile meteo-rutiere, acest sector de drum prezintă un grad sporit de risc pentru toți participanții la trafic”, mai transmit oficialii CNADNR.
 
Conducătorii auto sunt rugaţi să respecte semnalizarea rutieră instituită la capetele sectorului de drum restricționat. În cazul producerii unor accidente rutiere pe acest sector de drum, km 34+500 (localitatea Rânca, judeţul Gorj) şi km 148+414 (localitatea Sebeş, județul Alba), declarat închis circulaţiei publice, responsabilitatea aparține în totalitate conducătorilor auto care se deplasează pe traseul mai sus mentionat, în conformitate cu prevederile legale.