Tramvaiele şi autobuzele s-au transformat în tarabe, ca la piaţă. Se vând sutiene, ciorapi, chiloţi! Bucureştenii pun presiune pe poliţişti

Mijloacele de transport în comun s-au transformat în adevărate tarabe, iar comercianţii îşi etalează marfa fără să fie traşi la răspundere. Regia Autonomă de Transport Bucureşti vrea să ia măsuri, deşi aceste obiceiuri se practică de mult timp

O plimbare cu mijloacele de transport în comun prin Capitală a ajuns ca un drum la piaţă pentru o legătură de leuştean. Pe unele rute, de exemplu tramvaiul 41, ai şansa să găseşti comercianţi care vând de la pixuri, leucoplast, lanterne, brichete până la sutiene, ciorapi sau chiloţi.

La inițiativa Primarului General al Capitalei, Gabriela Firea, Regia Autonomă de Transport București (RATB) și Direcția Generală de Poliție Locală și Control din subordinea Primarului General, au început săptămâna trecută un program de prevenire, descurajare și combatere a infracționalității în mijloacele de transport în comun.

 

În urma sesizărilor primite de la călători, echipe ale poliției locale desfășoară activități de identificare a grupurilor infracționale care acționează pe liniile care circulă în zone vulnerabile ale orașului.

Echipele acționează pe toate liniile de transport în comun, cu precădere pe cele în care numărul plângerilor înregistrate a fost foarte mare. Scopul acțiunii este unul preventiv, urmărindu-se în primul rând identificarea persoanelor care desfășoară activități ilegale, cum ar fi cerșetoria, comerțul ambulant ilegal, precum și cele care săvârșesc infracțiuni - unele comise cu violență - sau vandalizarea în mijloacele de transport în comun.

Totodată, acțiunile poliției locale urmăresc creșterea gradului de siguranță și confort al călătorilor. Sunt vizate și persoanele fără locuință care utilizează mijloacele de transport în comun drept adăpost temporar. Acestea sunt identificate și conduse la centrele de îngrijire și adăpost sau alte unități specializate.

RATB face apel la călători să nu încurajeze cerșetoria sau comerțul ambulant ilegal și să anunțe orice faptă cu aspect infracțional la Dispeceratul Poliției Locale a Municipiului București, la numărul de telefon 0219752 sau la e-mail office@PLMB.ro, unde pot trimite fotografii sau filmulețe ce ajută la identificarea indivizilor care săvârșesc fapte antisociale în mijloacele de transport în comun.