Trăieşte, deşi a fost împuşcată în cap!

Trăieşte, deşi a fost împuşcată în cap!

O tânără angajată a unei case de amanet din Hunedoara a fost rănită grav de un tâlhar care s-a făcut nevăzut cu peste un kilogram de aur.

O tânără în vârstă de 21 de ani, angajată a unei case de amanet din centrul oraşului Hunedoara, a fost împuşcată în cap, ieri-dimineaţă, de un tâlhar care a reuşit să plece apoi cu peste un kilogram de bijuterii din aur.

Potrivit anchetatorilor, în momentul comiterii jafului, bărbatul care a apăsat pe trăgaci era însoţit de o femeie. Deşi au fost surprinşi de camerele de supraveghere instalate în sediul firmei Aristocrat (căreia îi aparţine casa de amanet), cei doi nu au putut fi identificaţi pe baza imaginilor. „Bărbatul a ştiut să se protejeze: avea o şapcă pe cap, iar deasupra acesteia o glugă“, au precizat procurorii care conduc ancheta.

Potrivit medicilor, deşi a fost internată în stare gravă, victima, Oana Adumitroaiei, are şanse de supravieţuire. Martor cu identitate protejată Ieri-dimineaţă, Oana a deschis casa de amanet la ora 9.00, ca de obicei. Câteva minute mai târziu, un coleg i-a adus o geantă cu bijuterii din aur, care urmau să fie expuse în vitrină pentru vânzare.

Ne puteți urmări și pe Google News

La 9.20, în magazin a intrat un bărbat însoţit de o femeie. Cei doi au observat geanta lăsată după tejghea şi au încercat să o ia, dar Oana s-a împotrivit. A urmat un foc de armă. Fata a căzut la podea, iar cei doi s-au făcut nevăzuţi cu tot cu cele 1,2 kilograme de bijuterii.

O persoană a cărei identitate nu a fost încă dezvăluită de poliţişti a observat toată scena şi a alertat poliţia şi Salvarea. Angajaţii firmei de pază ale cărei servicii le contractase proprietarul societăţii, omul de afaceri Ovidiu Cojocaru, au ajuns la faţa locului înaintea poliţiei, deşi anchetatorii susţin că victima nu a avut timp să acţioneze butonul de alarmă.

Oana a fost transportată la spitalul din Hunedoara, unde i s-a acordat primul ajutor, fiind apoi internată la Spitalul Judeţean din Deva.   Vecinii n-au auzit nimic Din momentul în care a fost tras focul de armă şi până la sesizarea poliţiei au trecut cel puţin trei minute, timp suficient pentru ca agresorii să plece din oraş cu un autoturism.

Cu excepţia martorului cu identitate protejată, locuitorii din vecinătatea casei de amanet spun că nu pot oferi prea multe amănunte poliţiştilor despre incident. „Am văzut-o când a venit. Apoi, pe la 9.30, am văzut cum au scos-o afară pe targă, plină de sânge. N-am auzit nimic, nicio împuşcătură, nimic“, spune şocată vânzătoarea unui magazin situat la doar zece metri de casa de amanet. MIRACOL Victima nu şi-a pierdut cunoştinţa niciun moment Medicii care i-au acordat îngrijiri Oanei susţin că este un miracol că aceasta nu şi-a pierdut cunoştinţa niciun moment, chiar dacă glonţul de calibru 9 milimetri i-a intrat prin frunte şi i-a ieşit prin spatele lobului urechii stângi. Mai mult, se pare că tânăra a reuşit să dea detalii poliţiei despre agresori. Medicii nu au dorit să facă însă pronosticuri privind şansele de supravieţuire ale fetei, adăugând că, astăzi, starea ei va fi reevaluată, iar, în caz de nevoie, va fi supusă unei intervenţii chirurgicale la Timişoara sau Târgu-Mureş.