Traian Băsescu, vizită în Kuweit

Traian Băsescu, vizită în Kuweit

Şeful statului participă la manifestările organizate în Kuweit pentru sărbătorirea a 50 de ani de la declararea independenţei şi a 20 de ani de la eliberarea de sub ocupaţia irakiană.

Preşedintele României Traian Băsescu se află astăzi într-o vizită în statul Kuweit. Preşedintele va participa la manifestările organizate cu prilejul sărbătoririi a 50 de ani de la dobândirea independenţei acestui stat şi a 20 de ani de la eliberarea de sub ocupaţia irakiană.

La sosirea în Kuweit, vineri seară, Traian Băsescu a fost întâmpinat de Şeicul Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah, Emirul statului Kuweit, cu care a avut o întrevedere protocolară. Cel de-al treilea eveniment sărbătorit de kuweitieni este împlinirea a cinci ani de la instalarea Şeicului Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah în fruntea statului, ca emir.

După ceremonia militară, şeful statului are în program participarea la dineul oficial oferit de emirul Kuweitului în onoarea şefilor de delegaţii.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Invitaţia adresată şefului statului român reprezintă o recunoaştere a contribuţiei pe care ţara noastră a avut-o la eliberarea statului Kuweit de sub ocupaţia irakiană, dar şi a nivelului ridicat al relaţiei bilaterale", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.