Evenimentul Zilei > Politica > Traian Băsescu: ”Victor Ponta și Sebastian Ghiță sunt OFIȚERI ACOPERIȚI, însă nu am cum să DOVEDESC”
Traian Băsescu: ”Victor Ponta și Sebastian Ghiță sunt OFIȚERI ACOPERIȚI, însă nu am cum să DOVEDESC”

Traian Băsescu: ”Victor Ponta și Sebastian Ghiță sunt OFIȚERI ACOPERIȚI, însă nu am cum să DOVEDESC”

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a vorbit despe Gabriel Oprea și serviciile secrete în emisiunea X-PRESS, moderată de Sabin Orcan la B1 TV.

”Nu am regrete. A crezut că este stăpânul sistemelor de securitate și a realizat că este al nimănui”, spune fostul președinte, adăugând că fostul ministru al Apărării este un subiect închis pentru el.

Totodată, Băsescu susține controlul mai puternic al serviciilor secrete.

”Înainte de a-mi termina mandatul am spus într-o emisiune că ar trebui să avem un sistem de control mai puternic al serviciilor. Că vorbim de SRI, că vorbim de SIE, indiferent. Acestea acumulează foarte multe informații despere oricine prezintă interes. Acest lucru nu trebuie să rămână la discreția unui serviciu. Trebuie să întărim sistemul de control parlamentar, la fel ca în Statele Unite. Ei au o lege care favorizează acest control”, afirmă Traian Băsescu.

De altfel, fostul președinte al României susține în continuare că Victor Ponta și Sebastian Ghiță sunt ofițeri acoperiți, însă nu are cum să dovedească acest lucru.

”Nu am dubii că Ponta și Sebastian Ghiță sunt ofieri acoperiți, însă nu am cum să dovedesc. Vreau să fac următoarea precizare: în mod categoric ei nu au mai fost ofițeri acoperiți după ce au devenit membri ai parlamentului. Serviciul secret ar exploda dacă ar avea ca ofițer acoperit activ un judecător, un parlamentar. Ar însemna să încalce legea, ceea ce nu au făcut cât timp am fost eu la Cotroceni”, precizează Băsescu.

Traian Băsescu mai spune că nu există serviciu de informații ”serios” care să nu aibă oameni în persă.

”Nu există serviciu de informații serios care să nu aibă oameni în presă. De regulă, acești oameni sunt folosiți în teatre de război. Nu îi confundați cu ofițerii acoperiți. Ei sunt agenți de agenți de influență, sunt invitați la discuții la SRI sau SIE. Li se explică diverse lucruri și le promovează în presă”.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: