Evenimentul Zilei > Justitie > Traian Băsescu trimite acuzații către DNA și Olguța Vasilescu: Primarul Craiovei a devenit un EROU, iar denunțătorul, INAMIC public. Procurorii care au transmis informații SELECTIVE au uitat de procesele CORECTE
Traian Băsescu trimite acuzații către DNA și Olguța Vasilescu: Primarul Craiovei a devenit un EROU, iar denunțătorul, INAMIC public. Procurorii care au transmis informații SELECTIVE au uitat de procesele CORECTE

Traian Băsescu trimite acuzații către DNA și Olguța Vasilescu: Primarul Craiovei a devenit un EROU, iar denunțătorul, INAMIC public. Procurorii care au transmis informații SELECTIVE au uitat de procesele CORECTE

Traian Băsescu aduce noi acuzații despre procesul în care Lia Olguța Vasilescu este acuzată de luare de mită și spălare de bani. Fostul președinte transmite că acest proces nu este unul corect, din moment ce informațiile prezentate de procurori în public sunt selective, iar Olguța Vasilescu este catalogată ca erou, în timp ce denunțătorul său, inamic public. Dar cu toate astea, fostul șef al statului consideră că DNA a procedat corect când a solicitat controlul judiciar pentru Olguța Vasilescu.

Traian Băsescu a transmis pe contul său de Facebook faptul că acțiunea Olguței de a prezenta selectiv, documente din dosar, este „incorectă, dacă nu ilegală”.

Dar potrivit celor spuse de fostul șef al statului, cei care au stimulat poporul și televiziunile să devină judecători ai celor care au acuzat au fost chiar procurorii DNA, în momentele în care „au transmis către public, selectiv, din toate dosarele, documente incriminatoare împotriva celor pe care îi acuzau."

"Pe bună dreptate, DNA cere control judiciar pentru Olguţa Vasilescu. De ce? În condiţiile în care dosarul se află în cameră preliminară, unde atât şedinţele, cât şi dosarul nu sunt publice, Olguţa a început să facă publice, selectiv, documente din dosar spre a fi judecată de poporul craiovean.
Şi ce să vezi? Poporul chiar începe să o judece, incriminându-l şi ameninţându-l pe cel care a denunţat ilegalităţi. Mai mult, un funcţionar din primărie îl ameninţă direct pe denunţător. Rezultatul acţiunilor Olguţei este că a devenit erou al Craiovei, iar denunţătorul inamicul public numărul 1.
Putem fi toţi de acord că acţiunea Olguţei este cel puţin incorectă, dacă nu ilegală.”, își începe fostul șef al statului mesajul său de pe Facebook.

Acesta continuă cu anumite acuzații asupra procurorilor, pe care îi califica ca fiind incorecți deoarece nu oferă dreptul fundamental la o anchetă și un proces corect.

„Şi, totuşi, cei care au generat judecarea de către popor a acuzaţilor au fost chiar procurorii DNA. Ei sunt aceia care au transmis către public, selectiv, din toate dosarele, documente incriminatoare împotriva celor pe care îi acuzau. Ei sunt aceia care au stimulat poporul şi televiziunile să devină judecători ai celor pe care i-au acuzat, “uitând” de dreptul fundamental la o anchetă şi la un proces corecte.
Oare cine va cere control judiciar pentru procurorii DNA?
Încep să apară roadele politicii nefaste duse de DNA în a declara oameni vinovaţi înainte de a-i declara vinovați judecătorii”, a mai scris Traian Băsescu.

Cu toate astea, fostul președinte consideră că DNA a procedat corect când a solicitat controlul judiciar pentru Olguța Vasilescu.

„Cu toate aceastea, consider că DNA a procedat corect solicitând măsura controlului judiciar împotriva Olgutei Vasilescu, pur simplu pentru că a încălcat legea. 
Sau poate Olguţa Vasilescu o fi în legitimă apărare? Doar un judecător ne poate spune credibil. Şi ne-o va spune azi”, a încheiat fostul șef al statului.