Eu le-am spus: <dacă voi spuneți că dați 10.000 despăgubiri pentru familia lui Teo Peter, măi fraților, vă dăm noi banii că sunteți săraci, dar să-i plătiți familiei lui Teo Peter>.

Americanii au un sistem standard la astfel de acțiuni, că au trupe peste tot în lume și dacă într-un accident omoară pe cineva, plătesc 10.000 de dolari. Asta are Pentagonul în buget. Eu am insistat la ambasador, dar am discutat inclusiv cu vicepreședintele Biden. Cred că era o discuție înainte să mă duc în SUA. Le-am spus <dacă veniți cu 10.000 de dolari anunțați despăgubiri, vă faceți de râs. Atât contează pentru voi viața unui civil, a unui artist, a unui cetățean? Dacă sunteți așa săraci că nu puteți plăti corect, vă dăm noi un milion și plătiți voi în numele SUA, ca să nu apăreți penibili>.

Au plătit un milion, dar nu de la noi. Abordarea mea a fost extrem de dură pe problema lui Teo Peter. Poate am greșit spunând vă dăm noi un milion, dar am vrut să arăt că nu e joacă”, a declarat Traian Băsescu, potivit B1.ro.

Te-ar putea interesa și: