Fostul preşedinte Traian Băsescu a lămurit, ieri, pe Facebook, situația sa locativă. El a precizat că s-a mutat provizoriu la Scroviştea, la cererea sa, într-un spaţiu al RA-APPS de 120 de mp, subliniind că atunci când se vor termina reparaţiile la vila din strada Gogol 2, pe care i-a dat-o Guvernul, și pentru care a semnat un contract, va reveni în Bucureşti. „Pentru cei care mor de grija altora… M-am mutat provizoriu la Scroviştea, la cererea mea, într-un spaţiu deţinut de RA-APPS care cuprinde un dormitor, o sufragerie, o baie, un birou și o bucătărie. Total, maxim 120 mp conform solicitării mele, pentru a nu-mi încărca inutil factura la întreţinere”, a scris Băsescu pe Facebook.

Fostul șef al statului a mai adăugat că nu beneficiază „nici de păduri, nici de domenii de vânătoare”.

Ponta: „Întrebați-i pe cei de la RA-APPS”

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că nu cunoaşte amănunte referitoare la mutarea fostului preşedinte Traian Băsescu la Scroviştea şi că „n-a trecut aşa ceva prin Guvern”.

„Nu citesc Facebook-ul d-lui Băsescu. Întrebați-i pe cei de la RA-APPS. N-a trecut aşa ceva prin Guvern, nu mă ocup de pagina de Facebook a d-lui Băsescu”, a declarat Ponta, la Senat, întrebat cum comentează anunţul făcut de fostul preşedinte, pe pagina sa de socializare.

Guvernul a aprobat, pe 4 februarie, hotărârea prin care vila RA-APPS din cartierul Primăverii în care a locuit până în acest an Mioara Roman, fosta soţie a lui Petre Roman, îi este atribuită luiTraian Băsescu spre utilizare ca reşedinţă. Este vorba de imobilul situat în strada Gogol, numărul 2, sectorul 1.

„Evenimentul Zilei” a publicat imagini, în exclusivitate, din locuința propusă ca reședință fostului președinte. Imobilul era într- o stare precară, iar acum se fac lucrări de renovare.

Te-ar putea interesa și: