CONSILIER LA COTROCENI. Pretendenții au dat "pe surse" ce le-a spus Traian Băsescu despre protestele de stradă

CONSILIER LA COTROCENI. Pretendenții au dat "pe surse"  ce le-a spus Traian Băsescu despre protestele de stradă

Președintele Traian Băsescu a avut, azi, la Cotroceni, o întâlnire cu 180 de tineri români absolvenți de universități din străinătate. E vorba de o parte din cei aproape 300 de pretendenți la cele trei posturi de consilier de stat pe care președintele le-a scos "la concurs". La ieșire, candidații au relatat jurnaliștilor, "pe surse", ce le-a spus șeful statului despre viziunea sa asupra protestelor de stradă desfășurate în aceste zile în București.

Cei prezenţi, potrivit Agerpres, au relatat că a fost o atmosferă "relaxată", că şeful statului a glumit cu ei, le-a prezentat programul mandatului său, dar a amintit, printre altele, şi despre actualele proteste.

"A recunoscut doar că este o mişcare socială cauzată de măsurile de austeritate impuse, ca o reflecţie a măsurilor de austeritate prelungite şi domnul preşedinte a susţinut că aceste măsuri au fost necesare, faţă de alte partide care umblau la bani publici şi pentru a preveni protestele sau alte forme alocau sume şi datoriile erau din ce în ce mai mari. Dânsul a zis că pentru un control asupra costurilor şi bugetului doreşte să îndrepte ţara spre o situaţie mai bună şi nu să se înrăutăţească situaţia prin alocarea de sume nejustificate. Discuţia cu protestele a pus-o pe masă, odată cu prezentarea realizărilor sale şi a programului său, inclusiv măsurile de austeritate care s-au impus", a spus unul dintre candidați, potivit Agerpres.

Printre prioritățile președinției: Educația  El a mai afirmat că şeful statului le-a vorbit despre priorităţile pe care le are Administraţia Prezidenţială, printre care şi domeniul educaţiei.

"Ne-a vorbit despre viziunea lui, cum vede România în următorii ani. A vorbit un pic şi despre proteste. Nu a vorbit despre opinia personală a dumnealui, ci despre ce se poate face în viitor", a afirmat o candidată la funcţia de consilier de stat.

Majoritatea celor prezenţi au afirmat că nu li s-a specificat pentru ce domenii are nevoie preşedintele de consilieri de stat, însă există anumite ce prezintă o importanţă deosebită pentru Preşedinţie.

Aproape trei sute de CV-uri ale unor tineri absolvenți români de studii în străinătate au fost depuse la Administrația Prezidențială pentru cele trei posturi vacante de consilier de stat. Președintele Traian Băsescu a făcut o ofertă publică tinerilor care studiază la universitățile din străinătate să aplice pentru posturile vacante de consilieri la Cotroceni. "Având în vedere numărul mare de solicitanţi, cel mai probabil va fi o va fi stabilită o procedură de selecţie", anunțase Valeriu Turcan, purtătorul de cuvânt al președinției. Preşedintele Traian Băsescu i-a invitat, în urmă cu o săptămână, pe studenţii români din străinătate să ocupe cele trei posturi libere de consilier de stat la Administraţia Prezidenţială. Președintele a precizat că vor fi angajați fără concurs, doar în baza diplomei de absolvent de facultate în străinătate. "Program lejer: Vii la 9.00 și nu știi când pleci" 

"În zilele următoare, dacă există trei absolvenţi de studii superioare, care acceptă salariul unui secretar de stat din România... sigur, maşină şi secretară, sunt gata să angajez fără concurs, doar în baza diplomei de absolvent de facultate în străinătate, trei tineri pe funcţie de consilier de stat", spunea atunci Traian Băsescu care a ținut să precizeze că nu este "o glumă".

El a mai spus că un consilier de stat are un program "lejer, în care vii la ora 9.00 la Preşedinţie şi nu ştii când pleci".

"Preşedintele te poate chema în orice moment să-ţi dai cu părerea despre orice lucru din lumea asta şi din ţară, că vrea o idee. Ce face cu ea, e treaba lui, dar consilier la Preşedinţie este o funcţie importantă", a adăugat preşedintele. Preşedintele Băsescu a admis că tinerii care studiază în străinătate nu se întorc în ţară după finalizarea studiilor din cauza salarizării şi a anunţat că la Administraţia Prezidenţială sunt libere trei posturi de consilieri de stat. CITIȚI ȘI:

  • 300 de tineri cu studii în străinătate se bat să fie consilierii lui Traian Băsescu
  • Băsescu face angajări la Cotroceni. Fişa postului: "Vii la ora 9.00 la Preşedinţie şi nu ştii când pleci"

Ne puteți urmări și pe Google News