Evenimentul Zilei > Politica > Traian Băsescu revine: „Din conflictul PSD poate câștiga Opoziția. Dacă e deșteaptă”
Traian Băsescu revine: „Din conflictul PSD poate câștiga Opoziția. Dacă e deșteaptă”

Traian Băsescu revine: „Din conflictul PSD poate câștiga Opoziția. Dacă e deșteaptă”

Școlile de vară de pe litoral, organizate de principalele formațiuni politice, s-au terminat, am putea spune, cu o singură concluzie certă. Vom avea o toamnă politică agitată.

 Inițial, după ce au fost martori la „răscoala de la Neptun” a Gabrielei Firea împotriva lui Liviu Dragnea, românii au gândit probabil că vor avea parte, dinspre PSD, de un „va urma”, palpitant. Așa și este. Nu au luat însă în calcul revenirea lui Traian Băsescu.

Fostul președinte a arătat, încă odată, că din postura sa de veșnic „jucător”, poate scutura din amorțeală o Opoziție adormită. Profitând, evident, de „prostiile” etalate de Putere. Traian Băsescu a și recunoscut, tot la Neptun: „Din conflictul dintre Firea și Dragnea nu câștigă niciunul dintre ei, ci pierde țara. Dar poate va câștiga Opoziția dacă e deșteaptă”.

Și a cerut, inițierea unei moțiuni de cenzură, „un gest politic obligatoriu” al Opoziției care trebuie să reacționeze rapid, delimitânuse „față de dezastrul DragneaDăncilă-Tăriceanu”. Traian Băsescu spune că nu îl interesează cine depune moțiunea de cenzură. „Să spună că e inițiată de Sică Mandolină dacă vor, nu de PMP. Să spuneți că a fost ideea genială a lui Barna și Orban, nu contează.

Este momentul moțiunii de cenzură”, a transmis Băsescu. Reacția rapidă a liberalilor i-a convenit, probabil, lui Traian Băsescu, deși Ludovic Orban și-a revendicat întâietatea negocierilor cu „colegii din Opoziție, inclusiv cu Eugen Tomac”. Discuțiile PNLPMP-USR vor fi așadar aprofundate în această săptămână, urmând „să depunem moțiunea de cenzură în momentul cel mai potrivit care ne poate permite să adunăm voturile necesare pentru demiterea Guvernului.”

Adina Florea are o reputație bună la Constanța”

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, nu o cunoaște pe procurorul constănțean Adina Florea, propusă de ministrul Justiției, Tudorel Toader, la șefia DNA. Nu își amintește nici de tatăl ei, Dumitru Florea, care pe vremuri a fost un membru marcant al organizației județene a PD Constanța și care, ulterior, a trecut la PSD. „Nu o cunosc, dar sunt constănţean. Am solidaritate de constănţean pentru numire şi tot ca şi constănţean, ştiu că are o bună reputaţie în Constanţa”, a declarat Traian Băsescu, la Neptun, la Școala de Vară a tineretului PMP. Adina Florea, 52 de ani, nominalizată, din șase candidați, pentru funcția de procuror șef al DNA, lucrează de 28 de ani în procuratură. În proiectul de candidatură, Adina Florea a sugerat că procurorii, în special fosta conducere, au făcut suficiente greșeli cât să pună o pată pe imaginea DNA.