Evenimentul ZileiPoliticaTraian Băsescu reacționează la declarațiile lui Ilan Laufer. Fostul șef de stat propune un pact instituțional

Traian Băsescu reacționează la declarațiile lui Ilan Laufer. Fostul șef de stat propune un pact instituțional

Traian Băsescu reacționează la declarațiile lui Ilan Laufer. Fostul șef de stat propune un pact instituțional
După ce nominalizatul la fotoliu de ministru al Dezvoltării Regionale, Ilan Laufer, a fost respins de președintele României, acesta a făcut o serie de afirmații, chiar din sediul PSD, prin care îl acuză pe președintele Iohannis că ar fi antisemit.

Declarațiile publice ale lui Ilan Laufer l-au făcut pe Traian Băsescu, fost președinte al României, în prezent senator, să reacționeze și să spună că lupta politică a ajuns prea departe, prin acuzațiile de antisemitism și înaltă trădare. ”Am văzut declaraţia fostului ministru Ilan Laufer de la pupitrul cu insemnele PSD. Îngrozitoare! S-a ajuns prea departe în bătălia politică dintre Preşedintele României şi Dragnea/Tăriceanu, dintre Preşedintele României şi Guvernul României, dintre majoritatea parlamentară şi opoziţie, dintre ministrul justiţiei şi procurorul general dintre cei din stradă şi cei din Palatul Victoria, ajungându-se până la acuzaţii de antisemitism şi înaltă trădare. România a devenit pur şi simplu o ţară sfâşiată de bătălii politice. Este evident că nimeni nu-şi mai alege mijloacele şi singurul obiectiv este distrugerea oponentului, într-o goană nesăţioasă pentru putere. Din păcate, în bătălia politică au fost antrenate şi instituţii teoretic nepolitice ale statului, fie că vorbim de structuri de securitate, justiţie sau instituţii de decizie economică”, a scris Traian Băsescu pe contul său de facebook.

Fostul președinte al României a mai scris că actuala clasă politică este incapabilă să constate că lumea se schimbă cu repeziciune în timp ce politicienii români nu pot să observe acest lucru. ”Din păcate, într-o perioadă în care UE se transformă, NATO se transformă, alianţele se schimbă sau se consolidează, rezultatul bătăliilor autohtone pare a îndrepta lucrurile către un dezastru politic, social şi economic al României, care pare nepăsătoare la ce se petrece în jurul său. V-o spune unul care niciodată nu a refuzat bătălia politică: OPRIŢI-VĂ! AŢI MERS PREA DEPARTE! Şi vorba Domnului Preşedinte Iohannis, „PUNCT ŞI DE LA CAPĂT”.

Traian Băsescu le-a propus celor două tabere implicate, PSD și președintele Iohannis să încheie de colaborare instituțională. ”Faceţi măi oameni buni un "Protocol de Colaborare Instituţională" care să cuprindă doar câteva obiective precise şi importante. Măcar pentru CENTENAR. Vă sună cumva cunoscută soluţia?”


Accesează: