Evenimentul Zilei > Politica > Băsescu aruncă bomba despre anticipate și boicot: PSD parlamentare concomitent cu localele
Băsescu aruncă bomba despre anticipate și boicot: PSD parlamentare concomitent cu localele

Băsescu aruncă bomba despre anticipate și boicot: PSD parlamentare concomitent cu localele

Toate piesele sunt în mâna PSD-ului, a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu, după decizia PSD de a boicota învestirea guvernului.

Traian Băsescu  a vorbit despre jocul PSD de a boicota, spunând că are posibilitatea destul de largă de a juca cum vrea.

Fostul preşedinte,  în urma anunţului din această seară a spus că ar trage o concluzie de început: ” Numai când ai majoritatea poţi să faci alegeri anticipate, când nu ai o majoritate parlamentară nu te apuci.

Întrebat de Cosmin Prelipceanu câte şanse dă fostul preşedinte anticipatelor, acesta a răspuns: Destul de mari. Pentru că se vede jocul pe care-l face PSD-ul, cred că va forţa nota pentru alegeri parlamentare şi locale în aceeaşi zi.  Este singura variantă în care PSD ar merge la alegeri anticipate. De ce? Pentru că în ziua în care sunt alegerile locale PSD mobilizează foarte bine tot aparatul pe care-l are în teritoriu.

Întrebat dacă pentru cetăţeni ar fi bine, Traian Băsescu a spus: Categoric nu.

Mai mult, fostul preşedinte este convins că PSD-ul are posibilitatea să ţină guvernul Orban în intermiat ca să-l erodeze până la toamnă când vor fi alegerile legislative. Iar singura variantă bună este încropirea unui Guvern cu 2-3 partite,  dar e greu de realizat. Avem nevoie de un guvern stabil imediat”a concluzionat Traian Băsescu.

Toate piesele sunt în mâna PSD-ului

A spus fostul preşedinte Traian Băsescu.  Singura variantă este încropirea unui Guvern dar e greu de realizat. Avem nevoie de un guvern stabil imediat. În momentul de faţă, stăpânii jocului sunt cei din opoziţie, PSD-ul. Traian Băsescu a mai spus că îşi doreşte din tot sufletul ca PSD să piardă alegerile dar că ” nu poate să nu observe că n-a auzit până acum la PSD ideea de anticipate, ci de la preşedintele ţării şi pusă în aplicare de Orban. Adică, responsabilitatea instabilităţii o au ei, aliaţii noştri, ai PMP-ului. Eu am tot spus că nu-i bine,  sigur am făcut-o pe analistul şi eu, dar  în momentul de faţă toate pisele sunt în mâna PSD-ului”.
Întrebat care este cea mai bună variantă în momentul ăsta, europarlamentarul PMP a răspuns: „Nu-i decât o singură variantă care e greu de realizat, încropirea unui guvern cu mai multe partide, 2, 3 partide, care să aducă un guvern stabil şi să lase să se desfăşoare lucrurile conform Constituţiei.  Adică: în iunie locale şi în toamnă legislative.  Altfel PSD-ul va face praf  credibilitatea PNL-ului până în toamnă”, a mai spus fostul preşedinte la digi24.