În cadrul emisiunii „România în 60 de minute” moderată de Denisa Pascu, fostul preşedinte al României a explicat că PRU este un partid promovat de fostul premier, dar care nu va ajunge să deţină mandate în Parlament, adăugând că statul român nu are nevoie de un partid "extremist", antioccidental, citează Flux24

Nu intră în niciun Parlament PRU, nici cu Ponta în frunte. Asta este o diversiune tipică, o şmecherie din aia pontistă, vrea el să mai creeze încă un partid, împreună cu care să facă mai multe procente.

"Ce să-i spun lui Ponta, omul ăsta e o maşinărie de minciuni, sigur încă reuşeşte să păcălească românii (…) pentru că în mod iresponsabil a făcut risipă de resurse financiare. Dar ca să vorbim de frică, pe el l-am văzut că fuge din studio, de câte ori ai să-i pui o întrebare fuge (…)… Problema cu frica e cam aşa, vorbeşte un piticuţ de-asta de birou, iar în ce mă priveşte cu frica eu am trecut prin furtuni în Pacific, Atlantic, am fost cu nava în incendiu, în zonă de război (…) dacă mie mi-ar fi frică de Ponta sau de Diaconu sau de partidul ăsta, probabil că Ponta nu are noţiunea cuvântului frică. Eu nu mă pot speria de vorbe. Iar în ceea ce priveşte naţionalismul, cred că România nu are nevoie de un partid extremist, naţionalist care ia şi aruncă steagul UE", a declarat Traian Băsescu.

Mai multe declaraţii ale fostului preşedinte al României, privind alegerile din acest an, politica externă şi instituţiile de forţă ale statului, puteţi citi AICI.