Evenimentul Zilei > Politica > Traian BĂSESCU o atacă pe Livia STANCIU: O probă IMENSĂ de TUPEU
Traian BĂSESCU o atacă pe Livia STANCIU: O probă IMENSĂ de TUPEU

Traian BĂSESCU o atacă pe Livia STANCIU: O probă IMENSĂ de TUPEU

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a avut o intervenție video la un post de televiziune, în care a comentat mai multe subiecte care provoacă vâlvă în scena politică din România. După ce a vorbit despre fuziunea partidului său, PMP, împreună cu UNPR, Traian Băsescu a discutat situația fostei președinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu, ajunsă judecător al Curții Constituționale.

Traian Băsescu s-a mirat de informațiile privind candidatura Liviei Stanciu al șefia CCR, și a transmis la România TV că o consideră „o probă imensă de tupeu.”

"Ar fi o probă imensă de tupeu. Sunt 9 judectori la CCR, trei se schimbă la fiecare trei ani şi e aproape o cutumă ca preşedintele să fie ales dintre cei şase cu experienţă. E greu de crezut că doamna Livia Stanciu a avut tupeul să zică că 'Eu am venit de la ÎCCJ şi vreau să fiu preşedintele vostru!'. Şi Zegrean a fost trei ani judecator şi pe urmă a candidat. Gândiţi-vă că acolo sunt judecători cărora le-au trecut sute de hotărâri prin mână. Cum credeţi că ar fi putut fi votat un judecător, fie el şi preşedintele Înaltei Curţi, care în februarie 2015 spunea la bilanţul DNA 'Noi suntem aliaţii voştri', în loc să spună 'Noi suntem aliaţii legii şi, atenţie procurorilor, trebuie să respectaţi legea!"? Eu nu am văzut derapajele astea înainte să plec de la Cotroceni", a declarat Băsescu.

Acesta este de părere că fosta șefă a Curții Supreme are de învățat multe înainte de a deveni președinte CCR.

"Şi vă mai dau un amănunt. Am aflat cu toţii că justiţia este câmp tactic. Ori justiţia nu putea fi câmp tactic decât cu aprobarea preşedintelui ÎCCJ. În aceste condiţii, nu cred că un judecător cu 3-6 ani la CCR ar putea să dea un vot doamnei Livia Stanciu. Doamna trebuie să treacă printr-un proces de învăţare a Constituţiei, de învăţare a deciziilor Comisiei de la Veneţia, de învăţare a deciziilor CCR, de învăţare a deciziilor CJUE cu privire la încălcarea drepturilor omului în România. Deci nu putea deveni preşedintele CCR", a mai declarat Băsescu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: