Evenimentul Zilei > Politica > Traian Băsescu: „NU PUTEAM CANDIDA având calitatea de SUSPECT. Voi FACE PUBLICĂ povestea din acest dosar!
Traian Băsescu: „NU PUTEAM CANDIDA având calitatea de SUSPECT. Voi FACE PUBLICĂ povestea din acest dosar!

Traian Băsescu: „NU PUTEAM CANDIDA având calitatea de SUSPECT. Voi FACE PUBLICĂ povestea din acest dosar!

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat sâmbătă, la Bistriţa, cu ocazia lansării candidaţilor din partea Partidului Mişcarea Populară la alegerile locale, că a ales să nu candideze pentru funcţia de primar al Capitalei pentru că nu ar fi putut face acest lucru având calitatea de suspect într-un dosar în care este acuzat de spălare de bani.

"Este o mizerie fără limite, dar plecaţi de la premisa că, la sfârşitul mandatului, am făcut afirmaţia că am îngenuncheat vechiul sistem, dar nu l-am făcut să dispară. El s-a manifestat premergător înscrierii mele în cursa pentru Primăria Capitalei şi m-a pus în faţa unei situaţii imposibile, şi anume să candidez în calitate de suspect – lucru pe care nu-l puteam accepta, pentru că mi-aş fi negat tot mandatul meu de zece ani la Cotroceni. Ce vă pot garanta, însă: este o minciună, un mod de a rezolva problemele politice pe care cei care încă se mai hrănesc din învăţăturile lui Voiculescu, dar şi slugile lui din instituţiile statului, îl fac. Este un joc murdar", a afirmat Băsescu, citat de Agerpres.

Liderul PMP le-a spus celor aproximativ 400 de membri şi simpatizanţi ai partidului veniţi la întâlnirea de la Bistriţa că va face publică "povestea" din acest dosar în zilele următoare şi că a preferat să nu mai candideze, pentru a nu crea probleme de imagine partidului.

„Nu voi ezita, în zilele următoare, să fac publică povestea, dar nu e cazul să ne amărâm ziua de azi. Ce n-am putut accepta este ceea ce v-am spus: să candidez negându-mi mandatul, să mă aflu în această campanie într-un grup, alături de toţi penalii PSD şi PNL care vor candida, şi să se spună că Băsescu e în aceeaşi categorie cu Piedone, cu Olguţa Vasilescu, cu toţi primarii urmăriţi penal care vor candida. Nu puteam accepta acest lucru şi aş fi contrazis chiar filosofia de a fi a acestui partid tânăr. V-aş fi făcut necazuri", a explicat Băsescu.

Traian Băsescu a adăugat că în acest dosar "nu au cum să fie denunţuri", dând ca exemplu activitatea sa din ultimii 20 de ani în importante funcţii ale statului, şi că speră că Parchetul General se va pronunţa până la alegerile din toamnă.

Traian Băsescu a fost însoţit la evenimentul de lansare a candidaţilor PMP la alegerile locale de la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud de prim-vicepreşedintele Cristian Diaconescu şi de secretarul general Dorel Onaca.

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a confirmat pe 20 aprilie că a fost informat de Parchetul General că este suspect de spălare de bani într-un dosar privind achiziţia unui teren şi precizează că se va prezenta în faţa procurorilor imediat ce va fi citat, adăugând că în acest dosar, în luna iunie 2012, acelaşi parchet a dispus neînceperea urmăririi penale.