”Soluţia este proastă, adică intrarea la facultate fără bacalaureat. Se putea face foarte bine la nivelul liceelor. Sunt convins că la nivelul liceelor s-ar fi găsit resurse umane şi mulţi dascăli, fiind plătite orele, ar fi vrut să participe într-un astfel de program”, a spus preşedintele.

”Deci, dintr-un lucru necesar pentru copiii care nu au luat bacalaureatul, PSD a reuşit să facă o afacere în mod deosebit pentru universităţile private care nu mai aveau studenţi. Pentru ce să duci copiii aştia fără bacalaureat în universitate. Le iei banii în loc să-i laşi pe lângă licee. S-a făcut un lucru necinstit, umilitor pentru copii, umilitor pentru familii şi strict în folosul mafiei universitare”, a spus Băsescu.

El a precizat că sunt universităţi care au spus că nu preiau tineri în acest mod, adăugând că este convins că în mod deosebit universităţile private ”cu lobby-ul pe care îl au în Parlament şi în PSD” au rezolvat această problemă. ”Le-a oferit acum PSD posibilitatea să continue să aibă studenţi, deşi nu au valoare”, a spus el.


Colegiile ajută „fabricile de diplome” să facă profit prin dezinformare