Traian Băsescu, întâlnire cu grupurile parlamentare ale UNPR

Traian Băsescu, întâlnire cu grupurile parlamentare ale UNPR

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit cu deputaţii şi senatorii UNPR.

Şeful statului a discutat azi la parlament cu grupurile parlamentare ale formaţiunii conduse ministrul Apărării, Gabriel Oprea. La final, Traian Băsescu nu a făcut declaraţii.

"UNPR doreşte să participe decisiv la stabilitatea socială", a declarat preşedintele UNPR, Marian Sârbu, după întâlnirea cu şeful statului. Marian Sârbu a adăugat că pe agenda discuţiilor s-a aflat Codul Muncii şi "priorităţile care fac ca România să iasă din criză".

Liderul UNPR a precizat că s-a discutat despre contractele colective şi individuale de muncă, iar reprezentanţii Uniunii au precizat că doresc ca garanţiile colective să rămână la un nivel acceptabil astfel încât rolul sindicatelor să nu fie pus în discuţie. Marian Sârbu a precizat că UNPR este susţine ideea semnării unui protocol de colaborare între partidele care formează guvernul. Ideea unui protocol între PDL, UDMR şi UNPR a fost discutată azi şi de premierul Emil Boc la o întâlnire cu senatorii maghiari. "Am convenit, la nivelul coaliţiei, că vom redacta un document de funcţionare a coaliţiei, format din cele patru formaţiuni care susţin Guvernul, şi care document va fi aprobat de către coaliţie în perioada imediat următoare. Deci, va fi un document, de consolidare, practic, a funcţionării coaliţiei pentru următorii doi ani, cu obiective clare, precise, care ţin de consolidarea economică a României, ieşirea din recesiune, trecere pe creştere economică şi de susţinere a activităţii economice a ţării'" a declarat Boc, la finalul întrevederii de la Palatul Parlamentului cu senatorii UDMR.

Ne puteți urmări și pe Google News

Şeful statului a avut luni o întâlnire şi cu grupurile parlamentare ale PDL.