Evenimentul Zilei > Politica > Traian Băsescu: „În UE sunt țări mai corupte decâr România!”
Traian Băsescu: „În UE sunt țări mai corupte decâr România!”

Traian Băsescu: „În UE sunt țări mai corupte decâr România!”

Fostul președinte a declarat miercuri seara, la o emisiune TV, că nici România, nici liderii ei nu sunt cei mai corupți din Europa.

Referindu-se la faptul că mulți dintre cei care au probleme cu corupția au fost aleși duminica trecută, Traian Băsescu a spus:

"Eu vă garantez că în UE sunt țări mai corupte decât România. Sunt politicieni la vârful unor țări din UE mult mai corupți decât cei din România. Numai dacă dăm exemplu Panama Papers."

Referindu-se la faptul că mulți dintre cei care au probleme cu corupția au fost aleși duminica trecută, fostul șef al statului a explicat:

"Cred că semnalul este foarte important pentru instituțiile de forță ale statului, fie că vorbim de DNA, de SRI, de Înalta Curte, de parchete, în general. Aș vrea să fiu foarte clar: semnalul nu este un semnal împotriva luptei anticorupție, ci împotriva modului cum se desfășoară lupta împotriva corupției, adică acele spectacole umilitoare pentru oameni. O dată, de două ori, dar când o ții un an și jumătate, cu transmisiuni în direct, cum scoți tu din DNA femei, bărbați cu cătușe. În primul rând devine ceva cotidian. Oamenii se obișnuiesc cu așa ceva. Nu mai e nimic spectaculos. Spectacolul e deja consumat, s-a erodat. Cred că este semnalul de respingere a modului cum se face lupta anticorupție ca un spectacol regizat. Românii doresc diminuarea corupției."

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: