Evenimentul Zilei > Politica > Traian Băsescu îl descrie pe Victor Ponta ca dependent de rețele de CORUPȚIE . ”Vor îngropa România, o vor face o țară a baronilor corupți. Ponta e un supus al baronetului și al trusturilor media”
Traian Băsescu îl descrie pe Victor Ponta ca dependent de rețele de CORUPȚIE . ”Vor îngropa România, o vor face o țară a baronilor corupți.  Ponta e un supus al baronetului și al trusturilor media”

Traian Băsescu îl descrie pe Victor Ponta ca dependent de rețele de CORUPȚIE . ”Vor îngropa România, o vor face o țară a baronilor corupți. Ponta e un supus al baronetului și al trusturilor media”

Președintele Traian Băsescu, a declarat, în emisiunea ”Evenimentul zilei”, pe postul B1 TV, că premierul Victor Ponta este dependent, şi în partid, şi în soarta lui publică, de baronii corupţi. "Ponta va ceda la orice presiune a baronilor, a proprietarilor trusturilor de presă", atrage atenția șeful statului.

Șeful statului a făcut referire la mai multe privatizări cu semn de întrebare din judeţele Timiş și Călărași de care se leagă numele senatorului PSD Ilie Sârbu, socrul premierului Victor Ponta,

"Mă refer la multe privatizări de prin judeţul Timiş, la vânzări de terenuri către firme italiene, mă refer la terenuri de prin Călăraşi, în spatele cărora s-ar putea să se afle dânsul şi mă mai refer la ceva. Aduceţi-vă aminte ce ţipa tata socru cu terenurile de la Fundeni, care au fost cumpărate de fiica preşedintelui. După ce s-au dumirit că tot hoţi de la ei au transferat terenurile de la Fundulea către clientela lor politică, nu mai auzim nimic de terenurile de la Fundulea", a spus Traian Băsescu.

Președintele a precizat că de raportul comisiei parlamentare pe această temă este o enigmă, dar a avertizat că țara riscă să devină o "Românie a baronilor".

"Nu ştiu unde este (nr. raportul comisiei parlamentare). Cert este că ei au pornit comisia, şi când au constatat că nu găsesc nimic, tot ei au introdus reclamaţia la Parchetul General, ca să pună în afara legii comisia. Deci fac nişte jocuri specifice lor, oamenilor necinstiţi. Aceşti oameni mint populaţia şi vor îngropa România, pentru că vor face o Românie a baronilor. Iar semnalele pe care le primim de la partenerii noştri: continuaţi lupta împotriva corupţiei, eliminaţi riscurile de punere sub control a deciziei politice de către grupuri de crimă organizată sunt semnale extrem de puternice pe care ei nu le iau în seamă", a spus Băsescu.

Președintele a atras atenția că în cazul în care "Ponta, cu tata socru şi echipa lor, vor pune mâna pe justiţie sau pe SRI sau pe alte structuri", cu este și DNA-ul, dincolo de declarații, fenomenul se va reflecta negativ în zona economică.

"Deci, v-o spun deschis: greşiţi. Ei nu pot face nimic altceva decât declaraţii. Nu pot interveni în deciziile politice ale statului în mod brutal. Uitaţi-vă în Ungaria, nu au putut interveni în deciziile lui Orban şi când a modificat Constituţia, şi când a pus sub control Banca Naţională. Au făcut declaraţii şi cu asta basta. În schimb, efectul este în altă zonă, în zona economică. Devii un stat în care partenerii tăi nu mai au încredere şi asta este perspectiva în cazul în care Ponta, cu tata socru şi echipa lor, vor pune mâna pe justiţie sau pe SRI sau pe alte structuri", a explicat seful statului.

Traian Băsescu explicat că reformele, chiar dacă s-au făcut nu sunt ireversibile, cum s-a dovedit că nu au fost ireversibile nici în Ungaria sau în alte state. "Există riscul numirilor. Gândiţi-vă că preşedintele are, până la urmă, ultima semnătură pentru numiri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", a adăugat el.

"Nu numai preşedintele Înaltei Curţi, şi adjuncţii şi şefii de secţii, la parchete aceeaşi situaţie. La SRI, la serviciile secrete acelaşi lucru. Deci, sunt nişte pârghii care chiar ar da puterea totală PSD. De aceea principalul obiectiv al forţelor democratice trebuie să fie o balansare a puterii uriaşe pe care o are PSD acum şi din punct de vedere politic, şi mediatic, pentru că are trusturi de presă la dispoziţie, care infectează spaţiul public cu minciună, cu denigrarea instituţiilor, cu atacuri la justiţie, cu atacuri nejustificate la orice instituţie care nu li se supune", a subliniat Băsescu.

"Ponta s-a dus la mare ca să mănânce mazăre"

Referindu-se la vizita pe care prim-ministrul a făcut-o în județul Constanța, unde alături de primarul Radu Mazăre, le-a spus oamenilor din cartierul săracilor că Guvernul nu îi uită, președintele a atras atenția că Victor Ponta dă un mesaj clar că îl susţine pe "acest baronet corupt" și arată "că România riscă să intre sub controlul politic al unor grupări nelegitime".

"Acum, marele barcagiu Ponta s-a dus la mare ca să mănânce mazăre, da, să-i dea portul, că e ultimul lucru pe care nu-l avea măscăriciul naţional de pe litoral. Ori, nu e în regulă. La fel, apărarea oricărui baron care este adus în faţa procurorilor. Poziţiile extrem de ferme ale lui Victor Ponta de a susţine acest baronet corupt sunt semnul că România riscă să intre sub controlul politic al unor grupări nelegitime, pentru că nu e legitim ca preşedinţii de consilii judeţene să controleze decizia primului ministru – vreau să fim foarte clari – ci invers", a explicat președintele.

Potrivit lui Traian Băsescu, premierul Victor Ponta nu este nici măcar o marionetă, pentru că "marioneta, când nu te uiţi la ea, mai dă şi ea din mâini şi dă aparenţa că ar fi independentă. Victor Ponta este un supus a două linii extrem de negative: baronetul corupt din teritoriu şi trusturile media. Iar supunerea faţă de Voiculescu este catastrofală din punct de vedere al credibilităţii lui, în rândul partenerilor noştri".

Oameni politici slabi
Traian Băsescu a avertizat că trebuie evitată abordarea discreţionară și că oamenii politici slabi "au depins întotdeauna de alţii, şi acum depind de cei care le pot face imaginea".

"Deci discutăm de oameni politici slabi. Eu aici v-aş spune un lucru, şi vă rog să mă credeţi că aşa este. Dacă în cei 10 ani aş fi acceptat să fiu un supus al lui Voiculescu şi al lui Vîntu, şi acum al lui Ghiţă, aş fi dus-o foarte bine pe imagine. Am ţinut, însă mult mai mult la misiunea mea decât la slugărnicia faţă de un turnător, care îţi oferă imagine sau un puşcăriaş ca Vîntu. Au coborât prea jos în goana pentru imagine. Sunt oameni slabi, care au depins întotdeauna de alţii, şi acum depind de cei care le pot face imaginea.

Da. Trebuie evitată abordarea discreţionară. Unde sunt de acord că trebuie făcută imediat modificarea – şi asta mi-a arătat-o experienţa ultimilor numiri la Parchetul General – este mutarea responsabilităţii propunerii pentru procurori, la fel ca şi pentru judecătorii de Înaltă Curte, la CSM. N-are la ce să se bage Guvernul, pentru că şi ministrul justiţiei este tot politic numit. Şi dacă s-ar face propunerile de la CSM şi pentru procurori către preşedinte, nu ar exista, mai ales că preşedintele poate respinge numai motivat o propunere a CSM-ului şi poate motiva mai puţin când e vorba de o propunere care vine de la guvern", a spus șeful statului.
Miza lui Mazăre, a explicat Traian Băsescu o reprezintă "banii şi controlul. Nu-i mai ajunge cât a furat din terenuri, din toate aranjamentele financiare, prin offshore-uri, prin prieteni, prin conturi, prin Israel. Vrea şi Portul Constanţa, pentru că trebuie să pună sub control şi comunitatea de afaceri de acolo, din punct de vedere al veniturilor către el, personal", a precizat președintele. 

"Victor Ponta este dependent, şi în partid, şi în soarta lui publică, de baronii corupţi. E dependent şi de Mazăre, şi de Nicuşor Constantinescu, şi de cel de la Prahova, şi de Duicu, şi de Nicolescu de la Argeş", a subliniat Traian Băsescu.

Gradul de dependență a premierului de baronii locali este atât de mare, încât, spune președintele, dacă lui Ponta i se pune pe masă numirea unui procuror prietenos şef la DNA, ar face-o "fără să ezite". 

"Ponta va ceda la orice presiune a baronilor, a proprietarilor trusturilor de presă. Vă asigur că Voiculescu se va duce la Preşedinţie ca la el acasă, dacă Ponta ajunge preşedinte", a încheiat Traian Băsescu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: