Evenimentul Zilei > Politica > Traian Băsescu, despre continuarea politicilor PSD şi PNL de către tehnocraţii lui Cioloş: NU mi-aş dori ca GUVERNUL SCHIMBĂRII să fie o VICTIMĂ a politicienilor
Traian Băsescu, despre continuarea politicilor PSD şi PNL de către tehnocraţii lui Cioloş: NU mi-aş dori ca GUVERNUL SCHIMBĂRII să fie o VICTIMĂ a politicienilor

Traian Băsescu, despre continuarea politicilor PSD şi PNL de către tehnocraţii lui Cioloş: NU mi-aş dori ca GUVERNUL SCHIMBĂRII să fie o VICTIMĂ a politicienilor

Fostul preşedinte Traian Băsescu a explicat, într-o postare pe pagina de Facebook, că Guvernul de tehnocraţi al lui Dacian Cioloş continuă politicile PSD şi PNL în schimbul susţinerii în Parlament. Care mai este atunci rostul unui guvern de tehnocraţi, se întreabă fostul şef al statului.

Traian Băsescu a mai spus că priorităţile enunţate de Guvernul Cioloş vor rămâne doar la stadiul de declaraţii, Executivul fiind mult mai preocupat de continuarea proiectelor pe care politicienii le-au lăsat.

"Guvernul, doar o victimă?
Nimic nou ca viziune bugetară. Toate angajamentele imprudente şi populiste ale PSD+UNPR+ALDE şi PNL au fost acceptate de Dacian Cioloş ca preţ al susţinerii în Parlament. În fapt, Dr. Ponta, Dragnea şi Gorghiu vor guverna şi în 2016, dar nu direct, ci prin “tehnocraţi”.
Renunţarea la politicile pro-ciclice, relansarea investiţiilor şi implicit dezvoltarea ţării, crearea de noi locuri de muncă, Programul de Convergenţă, Obiectivul pe Termen Mediu, aderarea la moneda unică vor rămîne doar simple priorităţi enunţate, dar din nou amînate inclusiv de “tehnocraţi”.
Şi, dacă este doar un instrument de a pune în aplicare un program stabilit de politicieni fără a putea guverna pe baza priorităţilor reale ale ţării, la ce bun un guvern de „tehnocraţi”?
Poate pentru a avea cui pune în spate dezastrul dezechilibrelor macroeconomice şi a creşterii rapide a datoriei publice ce se prefigurează pentru anul 2017 sau pentru justificarea eşecurilor integrării într-o Uniune Europeană ce va intra într-un proces rapid de reaşezare a propriilor valori.
Nu mi-aş dori ca GUVERNUL SCHIMBĂRII să fie doar o victimă a politicienilor", scrie fostul presedinte pe Facebook.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: