Traian Băsescu susţine că Marea Britanie va vota pentru rămânerea în UE, consecinţele Brexitului fiind devastatoare.

„David Cameron va juca o carte, care îi va ieşi. Nu va fi niciun Brexit, nu o să iasă Marea Britanie din UE pentru nimic în lume pentru că ar pierde enorm”, a declarat preşedintele PMP la RTV.

El a mai adăugat faptul că indiferent de cum vor vota cetăţenii englezi, Parlamentului îi revine sarcina de a anula toate legile de aderare şi nu va face niciodată acest lucru. 

„Mesajul lui David Cameron tot timpul în Consiliu a fost: Ori îmi daţi nişte facilităţi – şi se referea la facilităţile sociale, dar şi la contribuţii la bugetul UE – ori, dacă nu, referendumul pe care l-am promis britanicilor o să fie unul prin care vor vota ieşirea. Eu vă dau scris că nu va ieşi. Cameron şi-a atins obiectivul – are reduceri la contribuţii şi facilităţi sociale, aşa că el şi-a rezolvat problema. A fost un joc cam dur. Indiferent cum ar vota britanicii, eu cred că vor vota împotriva ieşirii. Parlamentul trebuie să valideze prin lege, adică trebuie şă anuleze legile de aderare şi nu o va face niciodată”, a mai adăugat Traian Băsescu, citează Agerpres.

Pe 23 iunie, englezii sunt chemaţi la urne pentru a hotărî rămânerea sau nu în Uniunea Europeană. Acest eveniment este unul istoric. 

 

 

Te-ar putea interesa și: