Preşedintele Traian Băsescu a afirmat miercuri că orice intervenţie a Guvernului în problema inundaţiilor este binevenită, însă a apreciat că modul în care s-a făcut acest lucru a fost penibil. "Frate, dacă te-ai dus la inundații pășești cum pășește și omul. Au fost penibili ca apariție, dar sper că nu inutili. Orice intervenţie a Guvernului este binevenită, însă modul în care au făcut-o este penibilă. Cu barcă gonflabilă, trasă de pompieri. Când te duci la inundaţii trebuie să ştii că te poţi uda până la chiloţi. În primul rând, le arăţi oamenilor că eşti alături de ei. Ei cred în Dumnezeu, dar ştiu că nu Dumnezeu face diguri, ci politicienii", a spus șeful statului.

El a criticat şi afirmaţiile făcute cu acest prilej de vicepremierul Liviu Dragnea. "Să-l vezi pe Dragnea în Teleorman, unde a fost vreo 16 ani preşedinte de CJ şi prefect, şi să spună ce ar trebui să se facă este jenant şi arată până unde merge făţărnicia baronilor", a spus şeful statului.

Președintele a mărturisit că a intenţionat să "sară" în elicopter şi să meargă în Giurgiu şi Teleorman. "Apoi, am zis că se politizează. Au fost penibili cu barca, dar poate alocă nişte resurse pentru construcţia digurilor. Dar Dumnezeu nu bate cu parul. Să-l vezi pe Dragnea, care a fost 16 ani preşedinte de CJ, să spună ce ar trebui făcut, este jenant. Arată făţărnicia baronilor", a spus președintele.

Te-ar putea interesa și: