Evenimentul Zilei > Politica > Traian Băsescu, atac incendiar la Victor Ponta: „Măi mitomanule, România nu a fost nicio clipă în pericol de ukrainizare”
Traian Băsescu, atac incendiar la Victor Ponta: „Măi mitomanule, România nu a fost nicio clipă în pericol de ukrainizare”

Traian Băsescu, atac incendiar la Victor Ponta: „Măi mitomanule, România nu a fost nicio clipă în pericol de ukrainizare”

Fostul preşedinte Traian Băsescu a reacţionat extrem de dur după ce fostul premier Victor Ponta a susţinut că România risca să se transforme într-un "maidan" precum Ucraina dacă nu ar demisionat în urma incendiului din Colectiv. Băsescu spune că Ponta devine "un nimic" şi că reprezintă definiţia "mitomanului în politică".

"Numele Ponta este un sinonim pentru mitoman! Rar avem parte să aflăm definiția mitomanului în politică. Victor Ponta a afirmat, nici mai mult nici mai puțin, că, la alegerile prezidențiale din 2014, s-au format cozi pentru că românii din străinătate s-au așezat la coadă de 3-4 ori pentru a crea impresia falsă că nu pot vota. Pe mine, această afirmație mă convinge că acest mitoman, gata să acuze mincinos sute de mii de români de înșelătorie, vrea să își construiască un viitor în politică la fel cum și-a construit și trecutul, adică prin minciună. Mai mult, mitomanul afirmă nonșalant că înscenarea cozilor realizată de românii din diaspora a avut ca scop destabilizarea României la fel ca în Ukraina. Măi mitomanule, România nu a fost nicio clipă în pericol de ukrainizare din cauza deciziei tale, a lui Dragnea și a lui Corlățean de a-i împiedica pe românii din străinătate să voteze. Și ți-o spun eu, care, la acea dată, eram Președintele României. În sfârșit, mitomanul Ponta a găsit formula să devină ceea ce merită să fie el în politică, adică să devină un nimic", a scris Băsescu pe Facebook.

Ce a spus Victor Ponta:

Fostul premier Victor Ponta a susţinut, duminică seara, că la ultimele alegeri prezidenţiale unii cetăţeni români din afara ţării se aşezau de mai multe ori la rând pentru a forma cozi şi pentru a fi arătaţi la televizor.

El a adăugat că după incendiul din Colectiv a demisionat din funcţie pentru că avea informaţii potrivit cărora "se pregătea" să se întâmple în România "un maidan" cu proteste uriaşe însoţite de incendierea unor instituţii importante.

„Se pregătea să se întâmple în România ce s-a întâmplat în Ucraina, un maidan. Atunci eu am spus, niciun jandarm, lăsați-i să facă ce vor, nu există jandarmi care bat oamenii, nu cât sunt eu prim-ministru. Domnia sa (n.r. – Gabriel Oprea) m-a anunțat și am primit și alte date. Eu nu sunt dispus să rămân pe funcție, să facem din București cine știe ce", a mai spus Ponta.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: