Evenimentul Zilei > Politica > Traian Băsescu ar propune „Sfânta Treime”. VEZI ce planuiește liderul PMP
Traian Băsescu ar propune „Sfânta Treime”. VEZI ce planuiește liderul PMP

Traian Băsescu ar propune „Sfânta Treime”. VEZI ce planuiește liderul PMP

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Traian Băsescu a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că ar propune ''Sfânta Treime'' în distribuirea creşterii economice regăsite în bugetul de stat - o treime pentru rezolvarea problemelor sociale, o treime pentru investiţii iar o altă treime pentru educaţie şi sănătate - şi nu cum "demagogic" susţin social-democraţii şi liberalii, numai în salarii şi pensii.

"Mi-aş dori să avem o astfel de dezbatere ( cu liderii PNL și PSD – n.r.), că nu e neapărat o confruntare, pentru ca oamenii să înţeleagă diferenţa între abordarea realistă şi pe priorităţi a problemelor României şi abordarea mincinoasă în care şi liberalii şi PSD susţin sus şi tare că avem creştere 6% şi trebuie să o dăm populaţiei. Este o mare minciună. În primul rând, în bugetul de stat nu se strâng 6%, ci doar 2% la o creştere de şase procente, pentru că România colectează 30% din PIB la bugetul de stat. În al doilea rând, ce te faci, îi măreşti pensia dar îl laşi fără medicamente în sistemul de sănătate? Omul moare cu o pensie puţin mai mare; îi măreşti salariul, dar copilul lui rămâne needucat şi e un analfabet funcţional sau nu mai merge la şcoală. Acest tip de demagogie trebuie stopat şi arătat românilor – dacă avem o creştere economică ea trebuie distribuită nu numai în salarii şi pensii. 

Şi eu aş propune, dacă vreţi, 'Sfânta Treime': o treime pentru rezolvarea problemelor sociale, de la pensii mici, la indemnizaţii mici care duc la abandon şcolar, şi la construcţie de creşe pentru a diminua scăderea de natalitate; o altă treime la investiţii şi o altă treime în educaţie şi sănătate. Ar fi o distribuţie care ne dă o şansă. Dacă eu duc toţi banii în salarii şi pensii, cu ce mă mai dezvolt? Pentru că, pentru a atrage banii europeni trebuie să am şi o componentă autohtonă, o contribuţie a bugetului de stat. Cu ce fac proiectele? Deci, mi-ar fi dat ocazia să punem lucrurile pe masă", a declarat Traian Băsescu. 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: