Evenimentul Zilei > Actualitate > Ford a lansat astăzi producţia modelului B-Max la uzina din Craiova. Traian Băsescu – primul client
Ford a lansat astăzi producţia modelului B-Max la uzina din Craiova. Traian Băsescu – primul client

Ford a lansat astăzi producţia modelului B-Max la uzina din Craiova. Traian Băsescu – primul client

Ford a lansat astăzi producţia oficială a monovolumului compact B-Max, un model prezentat în primăvară, la Salonul auto de la Geneva. Primele B-Max-uri asamblate la Craiova vor ajunge la clienţii care vor plăti minim 13.400 de euro (preţul minim) odată cu venirea toamnei.


UPDATE: 15.06. Stephen Odell, preşedintele Ford Europa, a declarat în faţa jurnaliştilor prezenţi la eveniment că nu ştie câte maşini vor fi produse până la finele acestui an la uzina din Craiova.

Şeful Ford a continuat să surprindă, spunând că nu poate estima câte B-Max-uri vor fi vândute în România în 2013.

UPDATE: 14.10. Traian Băsescu a primit un Ford B-Max roşu! Cheile maşinii, împreună cu o factură proforma, i-au fost înmânate de şeful Ford Europa, Stephen Odell.

Preşedintele s-a urcat în monovolumul oltenesc şi a ieşit în curtea fabricii Ford.

Traian Băsescu mai are un SUV Duster de aceeaşi culoare, primit de la Dacia.

UPDATE: 14.05.
Stephen Odell, preşedintele Ford Europa, prezent la eveniment: „Vom produce un al doilea motor la uzina din Craiova, în cel mai scurt timp”.

Este vorba de o unitate alimentată cu benzină, de 1.5 litri, care va intra în portofoliul fabricii olteneşti, alături de „micul gigant” 1.0 Ecoboost, recent laureat cu titlul de „Motorul Internaţional al anului”.

UPDATE: 13.57.
Preşedintele a ţinut un discurs în faţa celor strânşi în uzina Ford pentru lansarea lui B-Max. Băsescu a punctat: „vreau să fiu primul care cumpără un Ford produs la Craiova”.
UPDATE: 13.37. Traian Băsescu a ajuns la fabrica Ford din Craiova. Preşedintele a fost întâmpinat de şefii Ford pe Europa.

După câteva amabilităţi, şeful statului a intrat în uzină şi s-a deplasat spre şcena amenajată în interior pentru acest eveniment. Băsescu a trecut chiar prin faţa liniei de producţie dedicate Fordului oltenesc.

UPDATE: 12.30. Traian Băsescu este aşteptat la 13.30 la uzina Ford din Craiova. Preşedintele va participa la pornirea liniei de producţie dedicată modelului B-Max.

A fost mai întâi motorul 1.0 Ecoboost. A venit acum rândul marii vedete – B-Max.

Ford lansează astăzi producţia oficială a monovolumului compact B-Max, un model prezentat în primăvară, la Salonul auto de la Geneva.

Primele B-Max-uri asamblate la Craiova vor ajunge la clienţi odată cu venirea toamnei.

Cea mai ieftină versiune – 1.4 – 90 CP Ambiente – va costa 13.400 de euro cu TVA inclusă. Vârful de gamă are un preţ mare pentru o maşină atât de mică: 17.650 de euro.

Ford vizează asamblarea unui număr de 60.000 de unităţi B-Max, până la finele anului. Producătorul american şi-a propus să crească producţia de B-Max, în 2013, până la 100.000 de unităţi.

Ford B-Max are 4,06 metri lungime şi 1,59 metri înălţime. Modelul cu cinci locuri vine cu o gamă de şase motoare. De departe cel mai interesant propulsor este „benzinarul” turbo de numai un litru (1.0 Ecoboost), cu trei cilindri, care poate livra 100 sau 125 de cai-putere.

Monovolumul american fabricat la Craiova compensează lipsa gabaritului cu spectaculosul sistem de acces la bord – o simbioza reuşită între portierele „clasice”, cu balamale, şi cele culisante, din spate.

Găselniţa care scoate definitiv B-Max-ul din anonimat este absenţa montantului B (stâlpul aflat între cele două rânduri de uşi). A contribuit: Robert Stan

CITEŞTE ŞI:

Noul Ford B-Max poate fi comandat! Totul despre preţuri, dotări şi versiuni
1.0 Ecoboost, motorul care trimite dieselul în desuetudine

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.