Evenimentul Zilei > Actualitate > Tragedie la Mangalia. Cetățean chinez înecat în Marea Neagră
Tragedie la Mangalia. Cetățean chinez înecat în Marea Neagră

Tragedie la Mangalia. Cetățean chinez înecat în Marea Neagră

Agitație pe plaja din Mangalia. Importante forțe ale ISU, Poliției de Frontieră, Serviciului de Salvare pe Mare și ale salvamarilor au căutat în mare un cetățeana chinez care dispăruse de lângă prietenii săi. Bărbatul a fost găsit, în larg, de salvamari, însă în ciuda încerăcilor de resuscitare nu a mai putut fi salvat.

Tragedia a avut loc, seara trecută, pe plaja din Mangalia. Alarma a fost dată de un bărbat, cetățean chinez, care vorbea stricat românește, spunând că i-a dispărut prietenul în apă. El a povestit că erau trei colegi care au intrat să înoate în mare. Doar doi dintre ei s-au întors la țărm. Turiștii de pe plajă au sunat la 112. Era ora 21:10. La fața locului au ajuns rapid pompierii cu o ambarcațiune și o ambulanță SMURD, pornind în căutarea lui.

 

În sprijinul pompierilor au fost trimise o navă SAR a Căpităniei Mangalia și șalupe ale Poliției de Frontieră. De pe țărm au fost aprinse reflectoare spre mare. În jurul orei 23:00, patru salvamari, cu două caiace, care căutau în zona digului, l-au găsit pe cel dispărut, plutind la 25-30 metri depărtare de vârgul digului. L-au recuperat din apă, aducându-l la țărm unde a fost preluat de echipajul medical. În ciuda încercărilor de resuscitare, la ora 23:30, bărbatul a fost declarat decedat.

 

Nimeni nu își poate explica modul în care cetățeanu chinez, un bărbat în vârstă de aproximativ 30 de ani, și-a pierdut viața. Marea era oglindă, fără valuri, nefiind vreun pericol de înec. Cei trei chinezi ar fi știut să înoate și ar fi intrat în mare să facă o baie. Poliția investighează împrejurările în care a murit cetățeanul străin.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.