Tragedia a avut loc, seara trecută, pe plaja din Mangalia. Alarma a fost dată de un bărbat, cetățean chinez, care vorbea stricat românește, spunând că i-a dispărut prietenul în apă. El a povestit că erau trei colegi care au intrat să înoate în mare. Doar doi dintre ei s-au întors la țărm. Turiștii de pe plajă au sunat la 112. Era ora 21:10. La fața locului au ajuns rapid pompierii cu o ambarcațiune și o ambulanță SMURD, pornind în căutarea lui.

 

În sprijinul pompierilor au fost trimise o navă SAR a Căpităniei Mangalia și șalupe ale Poliției de Frontieră. De pe țărm au fost aprinse reflectoare spre mare. În jurul orei 23:00, patru salvamari, cu două caiace, care căutau în zona digului, l-au găsit pe cel dispărut, plutind la 25-30 metri depărtare de vârgul digului. L-au recuperat din apă, aducându-l la țărm unde a fost preluat de echipajul medical. În ciuda încercărilor de resuscitare, la ora 23:30, bărbatul a fost declarat decedat.

 

Nimeni nu își poate explica modul în care cetățeanu chinez, un bărbat în vârstă de aproximativ 30 de ani, și-a pierdut viața. Marea era oglindă, fără valuri, nefiind vreun pericol de înec. Cei trei chinezi ar fi știut să înoate și ar fi intrat în mare să facă o baie. Poliția investighează împrejurările în care a murit cetățeanul străin.