Evenimentul Zilei > Monden > Tragedie la Hollywood. A murit un star. Filmele lui au fascinat generații întregi
Tragedie la Hollywood. A murit un star. Filmele lui au fascinat generații întregi

Tragedie la Hollywood. A murit un star. Filmele lui au fascinat generații întregi

Doliu în lumea filmului. Celebrul actor Wilford Brimley, care a interpretat roluri memorabile în producții precum „Cocoon” și „The Natural”, s-a stins din viață la vârsta de 85 de ani, scrie CNN.

Anunțul tragic a fost făcut de către managerul lui Brimley, Lynda Bensky, care a declarat că actorul a murit, sâmbătă dimineață, într-un spital din Utah. Actorul făcea dializă și suferea de mai multe afecțiuni medicale, scrie sursa citată.

De-a lungul carierei sale, Brimley „mustăciosul” a jucat mai multe roluri de personaj negativ. Unul dintre cele mai mari roluri ale sale a fost cel din filmul „Cocoon”.

„Wilford Brimley a fost un om în care am putut avea încredere deplină”, a spus Bensky. „De fiecare dată vorbea serios și își respecta promisiunile. Avea un „exterior” dur și o inimă sensibilă. Sunt trist că nu voi mai ajunge să aud poveștile minunate ale prietenului meu. A fost un om extrem de blând”, a mai spus acesta.

Timp de mai mulți ani, acesta a fost „fața” brandului Quaker Oats, iar în ultimii ani apărut în mai multe spoturi publicitare cu privire la pericolul pe care îl reprezintă diabetul. În urma acestor videoclipuri, Brimley a devenit o adevărată vedetă pe rețele sociale.

Cu toate că nu a fost niciodată nominalizat la un Oscar sau un Emmy, Brimley a fost un actor extrem de apreciat, atât de colegii din lumea filmului, cât și de oameni din întreaga lume.

Anthony Wilford Brimley s-a născut în Salt Lake City, Utah, la 27 septembrie 1934. Tatăl său era un broker imobiliar.

Înainte de își face debutul în lumea filmului, Brimley a renunțat la liceu pentru a se alătura Corpului marin al Statelor Unite, desfășurând-și activitatea în Insulele Aleutiene timp de trei ani. El a lucrat, de asemenea, ca bodyguard pentru omul de afaceri Howard Hughes, dar și ca îngrijitori de cai și fierar. Ulterior, acesta a început să antreneze cai pentru film și televiziune. La sugestia prietenului său apropiat și a colegului său actor, Robert Duvall, Brimley a făcut primii pași în lumea filmului, în anii 60, fiind cascador și dublură în pruncții occidentale.