Evenimentul Zilei > International > Tragedie în Thailanda: 10 morți și peste 100 de răniți în urma unui atentat cu bombă
Tragedie în Thailanda: 10 morți și peste 100 de răniți în urma unui atentat cu bombă

Tragedie în Thailanda: 10 morți și peste 100 de răniți în urma unui atentat cu bombă

Cel puțin 10 persoane au murit, iar alte peste 100 au fost rănite în urma exploziilor succesive a mai multor bombe în centrul orașului Yala, din sudul Thailandei, potrivit CNN.

UPDATE 1. Prim-ministrul din regiunea Thai, Yingluck Shinawatra, a declarat că i-a cerut șefului poliției naționale, generalul Prewpan Dhamapong, să demareze cât mai repede investigațiile la locul atentatului. Surse din cadrul poliției au declarat că anchetatorii bănuiesc că în spatele atacului de astăzi se află insurgenții din zonă.
Exploziile au avut loc în centrul oraşului Yala, la interval de câteva minute, potrivit cnn.com. În urma deflagrațiilor, mai multe clădiri au fost incendiate și numeroase vehicule distruse.

"Şapte persoane au murit şi peste 70 au fost rănite. Trei bombe au explodat, prima într-o mașină capcană, iar celelalte două au fost amplasate pe motociclete", a precizat colonelul Pramote Promin, purtător de cuvânt al armatei din sudul ţării.
Potrivit sursei citate, o altă bombă a explodat în provincia vecină Pattani, dar nu a oferit detalii cu privire la victime.
Sudul Thailandei este cunoscut pentru trecutul său violent. În ianuarie 2004, mii de persoane au murit în urma insurecției. Grupuri rebele din zonă luptă împotriva dominației Bangkok-ului, după ce regiunea a făcut parte din teritoriul Malayeziei până la începutul secolului XX.
Conflictul din zonă are și o dimensiune religioasă, populația din regiune fiind majoritar de etnie malayeziană și confesiune musulmană, în timp ce restul țării este de religie budistă.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: