Evenimentul Zilei > Actualitate > Traficanții de droguri se amenință în Cluj cu macete. Scandalul s-a lăsat cu rețineri
Traficanții de droguri se amenință în Cluj cu macete. Scandalul s-a lăsat cu rețineri

Traficanții de droguri se amenință în Cluj cu macete. Scandalul s-a lăsat cu rețineri

Mai mulți bărbați au fost reținut pentru 24 de ore și urmează să fie prezentați cu mandat de arestare preventivă, pentru un scandal care a avut loc într-o zonă rău famată din Cluj.

Polițiștii susțin că cele două grupări s-au amenințat și nu au ezitat să scoată cuțite cu lame lungi și chiar macete, în condițiile în care pe strada, chiar pe lângă ei, trec copii care vin de la școală sau de la grădiniță. Oamenii legii spun că o parte din cei implicați fac parte dintr-o rețea de trafic de droguri, și că nu este exclus ca scandalul să fi pornit de la o redefinire a zonelor unde acționează fiecare rețea.

Scandalul a avut loc în cursul zilei de luni, toți cei implicați fiind reținuți chiar la fața locului de polițiștii de la IPJ Cluj ajutați de luptătorii de la Serviciul de Acțiuni Speciale Cluj.

Din primele informații, cei reținuți sunt Rareș Ruha, Peter Duca, Ioan Todor, Alexandru Peternel, Sergiu Fodor, Radu Buzan și Florin Mariș. Polițiștii mai spun că Peternel, Fodor și Buzan au fost arestați în luna octombrie 2018, pentru trafic de droguri de mare risc, fiind acuzați că fac parte dintr-o rețea care se ocupa cu vânzarea de substanțe cu efecte psihotrope.

Mai mult, polițiștii mai spun că, Rareș Ruha a fost în anul 2018, victima unei infracțiuni de tentativă de omor, fiind lovit de mai multe ori cu un cuțit, de un alt tânăr. La acel moment, polițiștii au precizat că totul a fost o reglare de conturi.

Oficialii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca, au declarat pentru EvZ, că persoanele implicate în acest scandal au fost reținute, acestea fiind cercetate pentru ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii și ordinii publice. Anchetatorii susțin că în funcție de măsurile judiciare impuse împotriva unora dintre cei implicați în acest scandal, în alte dosare, se vor lua măsurile legale.â