„Preţul cocainei este mai ridicat în Europa, ceea ce o face o afacere foarte profitabilă pentru organizaţiile /criminale/ din America de Sud. Ele aduc cocaină în Europa pentru că profitul este mai mai bun şi pentru că, la cantităţi mai mici, ele sunt solicitate mai mult decât în SUA”, a explicat Destito, citat de Agepres.

Nu acelaşi lucru este valabil şi pentru traficul de heroină dinspre Asia spre Europa, al cărui nivel „rămâne practic neschimbat” şi „ale cărui profituri sunt aceleaşi” ca în ultimii ani, a precizat el.

Mark Destito a prezidat o conferinţă de patru zile la Praveţ /vestul Bulgariei/ ce a reunit experţi în lupta împotriva drogurilor din 26 de ţări din Orientul Mijlociu, Asia Centrală, Africa de Est şi Balcani, dar şi din Rusia şi Statele Unite ale Americii.

„Conferinţa a dat loc unor schimburi de experienţă, unei planificări de operaţiuni comune şi a permis împărtăşirea bunelor practici în vederea optimizării activităţii noastre”, a afirmat ministrul bulgar de interne Ţvetan Ţvetanov, citat de Agerpres.