Traditii romanesti de primavara, in Franta

Traditii romanesti de primavara, in Franta

Asociatia culturala «Printemps Roumain», din Lille, invita romanii din Franta la «Traditii romanesti de primavara». Evenimentul va prezenta manifestari culturale realizate de ansamblul folcloric Bucovina, al Scolii de Arte Ion Irimescu din Suceava.

Sub acest generic vor fi prezentate o serie de spectacole de muzica si dansuri traditionale romanesti din diferite regiuni ale Romaniei (Bucovina, Maramures, Banat, Oltenia, Moldova)  insotite de ateliere si expozitii de oua incondeiate si produse artizanale (ceramica, pictura pe sticla, etc.) atat publicului adult, cat si copiilor.

Realizarea acestor actiuni este posibila cu ajutorul numerosilor parteneri printre care Consiliul Judetean Suceava si Consiliul General al departamentului de Nord in cadrul parteneriatului existent si al actiunilor reciproce initiate in acest context, dar si Primaria din Esquelbecq, Universitatea  Lille 1,  CROUS si Consiliul Regional Nord Pas-de-Calais.

Spectacolele folclorice romanesti reprezinta o ocazie in plus de a prezenta publicului francez diferitele obiceiuri traditionale romanesti. Programul activitatilor este urmatorul : Joi, 3 aprilie - ora 21.00, Complexul Cabaret Sully din Villeneuve d’Ascq; Vineri, 4 aprilie - ora 10.00, Scoala Victor Hugo si Georges Méliès din Marcq-en-Barœul o prezentare a Romaniei, urmata de spectacole pentru elevii celor doua scoli; Sambata, 5 aprilie - ora 20.00, Sala Westhoek din Esquelbecq.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mai multe detalii privind acest eveniment, pe site-ul asociatiei Printemps Roumain