Tradiţii şi obiceiuri de Sfinţii Părinţi Ioachim şi Ana. Creștinii care nu le respectă riscă să sărăcească sau să atragă ghinionul in viața lor. Ei pot să rostească și o rugăciune puternică astăzi.
Tradiții şi obiceiuri de Sfinţii Părinţi Ioachim şi Ana. Creștinii care nu respectă aceste tradiții riscă să sărăcească, să atragă ghinionul sau să se îmbolnăvească. Sărbătoarea de Sfinții Ioachim și Ana este prăznuită de Biserica Ortodoxă, în fiecare an, pe 9 septembrie.
Azi sunt pomeniți și Sfinții Onufrie, Chiriac de la Tazlău, Sfântul Cuvios Mucenic Severian, dar și Sfântul Hariton.
Timp de 30 de ani, Sfinții Ioachim și Ana s-au străduit să aibă un copil, dar n-au reușit. Cu toate astea, ei n-au renunțat la iubirea pentru Dumnezeu și la rugăciune. Dorința lor s-a îndeplinit datorită credinței lor, potrivit Playtech.
Tradiții de Sfinţii Părinţi Ioachim şi Ana
Astăzi, femeile nu au voie să spele cu mâna. Se consideră lipsă de respect către mama Fecioarei Maria. Femeile care nu respectă tradiția riscă să sărăcească. Se mai spune că părinții și copiii nu au voie să se certe pentru a nu o supăra pe Sfânta Ana. Unii ziccă aceasta este o zi în care se dă de pomană pentru sufletele celor adormiți din familie.
Munca câmpului sau orice are legătura cu munca în gospodărie este interzisă. Cei care nu vor respecta vor fi pedepsiți cu somnul lung al morții. Femeile însărcinate trebuie să pășească pragul bisericii, pentru a avea o sarcină ușoară.
Pe 9 septembrie, este bine să oferi în dar un cadou unui copilaș dintr-o familie amărâtă.Tot în această zi, cei cu numele Ioachim sau Ana își celebrează onomastica.
Rugăciune către Sfinţii Părinţi Ioachim şi Ana
Astăzi, creștinii pot să rostească și o rugăciune puternică către Sfinţii Părinţi Ioachim şi Ana. Aceasta i-ar putea ajuta pe cei care își doresc copii.
„Cei ce ați născut pe Maica Vieții noastre, de Dumnezeu Năcătoarea și Pururea Fecioara Maria, păziți-ne cu rugăciunile voastre de toate primejdiile! Luați aminte la sărăcia noastră sufletească și trupească și îmbogățiți-ne pe noi în Dumnezeu.
Sfântă Ana, ridică sfintele tale mâini, cu care ai îmbrățișat pe Împărăteasa Cerului și a pământului, către Părintele îndurărilor și a toată mângâierea! Ca astfel, trecând cu vederea mulțimea păcatelor noastre, să ne păzească pe noi de foamete, de potop, de foc, de sabie, de venirea altor neamuri și de războiul cel dintre noi. Așează, Sfântă Ana, în inimile conducătorilor țării acesteia cele bune pentru sfintele lui Dumnezeu biserici!
Păzește pe cei ce te cheamă pe tine de moartea cea fără de veste. Apără-ne de vrăjmașii cei văzuți și de cei nevăzuți. Împacă neînțelegerile din familii, fii sprijin celor neputincioși. Celor căzuți în adâncul păcatelor, luminează-le mintea, ca să se întoarcă la pocăință. Iar în vremea plecării noastre din viața aceasta, să ne aperi pe noi de cei ce se silesc a vâna sufletele noastre.
Ne bucurăm și noi, văzând că prin nașterea ta s-a stins datoria păcatului. Fii și de acum înainte, Sfântă Ana, ajutătoarea și mângâierea celor care-și doresc copilași, grabnică tămăduire a celor neputincioși. Căci niciodată nu te-ai ascuns de la năzuința noastră! Ceea ce în chip nemijlocit vezi frumusețea Dumnezeirii, ai răsărit crinul fecioriei și ai hrănit pe Hrănitoarea Vieții. Oamenii au primit atâta mângâiere și încredințarea că vor fi răscumpărați atunci când te-au văzut pe tine alăptând pe Maica Izbăvitorului!
Sfinților și Dumnezeieștilor Părinți Ioachim și Ana, statornicia și răbdarea voastră să ne-o împărtășiți și nouă, celor nevrednici și păcătoși. Ca văzând dragostea voastră, Dumnezeu să ne dea timp de pocăință și de întoarcere. Bucurați-vă și ajutați-ne și pe noi să ne bucurăm împreună cu voi, în Împărăția Cerurilor! Amin!”