Prima dată, rușii ne furaseră Basarabia la 1812, când trimișii Țarului, ca să facă pace cu cei ai Sultanului, i-au mituit, la Hanul lui Manuc, pe negociatorii Înaltei Porți.

Așa s-a făcut Rusia stăpână peste Basarabia!

Statul român de azi, condus de președintele Klaus Iohannis, secondat de premierul Florin Cîțu, ori e paralel cu istoria, ori e cel mai prost stat din lume, ori e vândut.

Asta cu vândutul e discutabil la cine, dar la ce vorbesc eu aici putem bănui, cu asupra de măsură, că și Rusiei lui Putin. Sau e doar laș și făcut pe el în izmene…

Se poate să fi existat zilele astea, dar să nu fi auzit eu, vreun eveniment organizat de instituții ale statului român, cărora nici Dumnezeu nu le mai știe numărul, pentru comemorarea a 80 de ani de când rușii ne-au furat din nou Basarabia și Bucovina.

Dacă au existat, înseamnă că au fost foarte discrete, ca să nu-l enerveze pe Putin.

În schimb, Ambasada Federației Rusiei în România a organizat săptămâna trecută, la un hotel din buricul Bucureștilor, o „conferință internațională” în care istorici ruși, români și parcă o lituaniancă rătăcită în peisaj au omagiat rolul Armatei Roșii în Al Doilea Război Mondial și au pus România pe coji de nucă pentru că a ales NATO, dar, vezi Doamne, și pentru că a atacat URSS în 1941, când Ion Antonescu spus: „Vă ordon, treceți Prutul!”.

Dar să revenim la conferința de săptămâna trecută și la ce au spus unii dintre românii participanți.

Trecând peste vorbele unui anume Bogdan Duca, rusofil notoriu, care a băgat în ecuație mesajele Bisericii Ortodoxe Ruse, atunci, ca și acum o filială NKVD – KGB, redau, cu mare scârbă, ce a spus, potrivit site-ului vestidinrusia.ro, un reprezentat al Academiei Române:

„Dr. prof. Nicolae Iuga, de la Institutul de Filozofie al Academiei Române, a vorbit, în comunicarea sa „Argumentele naziste pentru invadarea URSS în actualitate”, despre asemănarea modului în care Hitler a motivat acțiunile sale antisovietice cu retorica rusofobă de astăzi.

Concentrând trupele sale de-a lungul graniței URSS, deschizându-și   misiunea militară în România și crescându-și prezența militară în această țară, precum și în Bulgaria, propaganda germană a vorbit despre apărarea Europei.

La fel, atunci când și-a deschis bază anti-rachetă la Deveselu, SUA vorbește despre apărarea Europei.

Mai mult, această bază a fost deschisă cu patru ani înainte de evenimentele din Donbass și Crimeea, când Occidentul a început să vorbească despre „agresivitatea” Rusiei, a arătat dr. Nicolae Iuga.

El reamintit că, în urmă cu 80 de ani, conform celor  adresate ambasadorului URSS, Dekanozov, de către Ribbentrop, motivul declanșării războiului antisovietic fost așa-numita „agresivitate” a URSS, care și-ar fi concentrat trupele la granițele sale vestice.

La fel, Occidentul acuză, acum, Rusia pentru manevrele organizate pe propriul ei teritoriu.

Dar în același timp, NATO se apropie din ce în ce mai mult de granițele Rusiei, unde își desfășoară manevrele”.

Am căutat pe Google să văd cine e Nicolae Iuga:

„A absolvit Facultatea de Filosofie a Universității din București în anul 1978. A urmat studii doctorale la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj Napoca, sub îndrumarea profesorului Andrei Marga.

A obținut titlul de doctor în Filosofie în anul 2002 cu o teză referitoare la Etica creștină”.

Aha, la școala lui Marga! Asta explică multe trădări!

Una peste alta, unii ca Duca și Iuga pot trăda istoria românilor și pentru o sticlă de vodcă… E alegerea lor!

Partea proastă e că statul român de azi, 30 iunie 2021, este praf. Nu mai ai cum să-l reformezi, ci doar să-l arunci în aer și să faci unul nou, pe baza unei Constituții în  acord cu aspirațiile poporului român și nu cu umblatul lui Cozmâncă cu urna prin super-market-uri ca să-i facă poftele unuia ca Adrian Năstase…

Să mai cer părerea Academiei Române despre prestația numitului Iuga?

Aiurea, e tot o instituție a muribundului stat român!