Social-democratul a lăsat să se înţeleagă că Terhes avea acest plan stabilit deja de multă vreme şi a făcut legătură între el şi Monica Macovei, fostul ministru al Justiţiei.

„Înțeleg că un domn europarlamentar a demisionat astăzi din partid, dar a uitat să demisioneze din Parlamentul European.

La ultimele alegeri europene mii de colegi au muncit pentru ca Partidul Social Democrat să obțină acel mandat chiar dacă foarte mulți nu erau de acord cu parașutarea sa pe listă și cu ideile eurosceptice transmise de el împotriva interesului României de a fi puternică în Europa.

Cred că lor trebuie să le ceară în primul rând scuze. Îi asigur pe toți cei care citesc acest mesaj că valorile social democrate europene sunt profund legate de lupta istorică pentru democrație și drepturi sociale / cetățenești.

Domnul respectiv doar merge la un grup eurosceptic. Au mai fost și alții acolo. Chiar prietena dânsului, Monica Macovei.

Toți cei care ca și el doar au profitat de pe urma Partidul Social Democrat pot pleca. Este timpul să avem toleranță zero față de profitori, cum este timpul să nu mai acceptăm abuzurile dreptei și ale liberalilor.

Nu o să fie o luptă ușoară. Unii o să cedeze, poate chiar vor căuta să creeze partidulețe apropiate puterii, dar noi trebuie să fim mai uniți ca oricând.

Chiar în aceste condiții dificile, cred că Partidul Social Democrat trebuie să înceapă procesul de reformă de foarte mult timp așteptat pentru a redeveni principala formațiune politică din România.

Zilnic discut cu zeci de oameni care își doresc să vină alături de un Partid Social Democrat modern, european și profesionist.

Oameni care treptat reîncep să vadă în noi o opțiune reală în contextul unei drepte lipsite de soluții. Nu trebuie să îi dezamăgim și nu trebuie jumătăți de măsură.

Stânga are răspunsurile la această criză generată de COVID-19, iar aceste răspunsuri trebuie să privilegieze umanitatea.
Împreună, putem și vom face asta”, a transmis Victor Negrescu pe Facebook.