Toxiinfecţie la „restaurantul lui Băsescu”?

Toxiinfecţie la „restaurantul lui Băsescu”?

Părinţii mai multor adolescenţi din Sfântu Gheorghe, proaspăt absolvenţi ai Liceului Teoretic „Szekely Miko”, şi profesorii lor sunt revoltaţi că, după banchetul de sfârşit de an, trei adolescenţi au fost internaţi şi alţi opt au ajuns la urgenţe cu simptome de toxiinfecţie alimentară.

Banchetul s-a desfăşurat, în urmă cu o săptămână, la Restaurantul Şugaş, unde preşedintele Băsescu vine să mănânce gulaş de fie care dată când vizitează Covasna.

Pal Emese, mama unuia dintre adolescenţii care a ajuns la urgenţe, spune că cel puţin 15 copii s-au simţit rău şi au urmat tratamente, fără ca nimeni să poată preciza care e cauza. Şi una dintre profesoare, Kresht Gyongyver, spune că s-a simţit rău, după banchet şi că niciun responsabil din sistemul de sănătate nu se implică în acest caz. În loc să înveţe, se tratează Părinţii sunt supăraţi şi pentru că, în loc să se pregătească pentru Bacalaureat, tinerii au fost nevoiţi să urmeze tratamente. „Sunt în faţa unui examen important şi în loc să înveţe, se tratează”, a spus un părinte care a plătit 110 lei pentru masa de la banchet.

La petrecerea de sfârşit de an au participat toţi cei 125 de absolvenţi de clasa a XII-a şi 12 cadre didactice, printre care şi doi părinţi, profesori la aceeaşi şcoală. În zilele dinaintea banchetului, absolvenţii altor trei instituţii din oraş au petrecut în acelaşi restaurant, fără incidente.

Şefa Direcţiei de Sănătate Publică Covasna, Deme Judit, nu a putut decât să ne confirme internarea şi tratamentul administrat adolescenţilor. „Examenele microbiologice au ieşit negative, iar numărul celor afectaţi e mic”, ne-a spus Deme.

La rândul său, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi de Siguranţa Alimentelor, Siko Babarasi Sandor, care a fost sesizat încă de miercurea trecută, nu a putut spune dacă toxiinfecţia a fost provocată de alimentele mâncate în restaurant. El a recunoscut că probe din respectivele alimente au fost ridicate abia ieri-dimineaţă.

Ei au adus prăjiturile

Lucia Albert, administratorul restaurantului, susţine că tinerii nu s-au intoxicat din cauza meniului. „Au adus prăjituri şi băutură din afară, am mai avut şi alte grupuri şi nimeni nu a avut nimic, nici personalul care mănâncă în fiecare zi aici”, a explicat aceasta.

Ne puteți urmări și pe Google News