Evenimentul Zilei > Actualitate > TOXIINFECȚIE ALIMENTARĂ LA O GRĂDINIȚĂ DIN BUCUREȘTI. Copiii au mâncat prăjituri cu SALMONELLA
TOXIINFECȚIE ALIMENTARĂ LA O GRĂDINIȚĂ DIN BUCUREȘTI. Copiii au mâncat prăjituri cu SALMONELLA

TOXIINFECȚIE ALIMENTARĂ LA O GRĂDINIȚĂ DIN BUCUREȘTI. Copiii au mâncat prăjituri cu SALMONELLA

O întâmplare de-a dreptul șocantă s-a petrecut, recent, în București. După ce mai mulți copii de la aceeași grădiniță au prezentat simptomele unei toxiinfecții alimentare, autoritățile au închis temporar activitatea unei celebre cofetării din Capitală.

 

O întâmplare de-a dreptul șocantă s-a petrecut, recent, în București. După ce mai mulți copii de la aceeași grădiniță au prezentat simptomele unei toxiinfecții alimentare, autoritățile au închis temporar activitatea unei celebre cofetării din Capitală, potrivit cancan.ro

În urmă cu câteva zile, Direcția de Sănătate Publică București (DSP) a primit o notificare ce avea ca subiect suspiciunea de toxiinfecție alimentară ca urmare a consumului unui produs al unui laborator de cofetărie (tort), în colectivitatea unei grupe de preșcolari dintr-o unitate de învățământ din București.

Imediat, mai mulți inspectori de la DSP au efectuat un control de specialitate la sediul cofetăriei Alice de pe șoșeaua Mihai Bravu, acolo unde au constatat mai multe nereguli, printre care se numără și deficiențe grave legate de igiena spațiilor, a utilajelor și a ustensilelor de lucru. 

„S-a dispus sancționarea contravențională a operatorului în cauză, conform prevederilor H.G. nr 984/2005, cu modificările și completările ulterioare și suspendarea temporară a activității până la remedierea deficiențelor”,  a declarat directorul de la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară  și Pentru Siguranța Alimentelor București.

„Ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri”

Mai mult decât atât, o sursă bine informată a făcut mărturisiri uluitoare despre cazul cofetăriei Alice, una dintre cele mai apreciate cofetării din Capitală, care a fost închisă de autorități.  

”Mai mulți angajați ai unității au fost găsiți cu grave nereguli.  Din câte am înțeles, s-au găsit urme de salmonella și din această cauză s-a luat măsura de a închide imediat cofetăria”, a declarat aceasta. 

 Până la publicarea acestui articol, reprezentanții cofetăriei Alice de pe șoșeaua Mihai Bravu nu au fost de găsit pentru a exprima un punct de vedere. Atât în mediul virtual, cât și la telefon, cofetăria preferată de bucureșteni rulează următorul anunț:  ”Mulțumim pentru că v-ați gândit la Cofetăria Alice pentru momentele speciale! Pentru că implementăm un nou sistem privind calitatea și siguranța produselor, în perioada 28 iunie – 15 iulie, magazinul este închis si nu putem prelua comenzi. Ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri și vă așteptăm cu același entuziasm și produse deosebite.”