Evenimentul Zilei > Actualitate > Totul despre sex. „Sfaturi” de la animale
Totul despre sex. „Sfaturi” de la animale

Totul despre sex. „Sfaturi” de la animale

Specialiştii sunt cei care spun că animalele au un rol reproductiv esenţial, la fel ca şi oamenii. "Deşi preludiul nu se află pe lista animalelor, nu înseamnă că ele nu sunt capabile de momente de tandreţe şi dovezi de afecţiune", spune consilierul american în probleme de sex şi mariaj dr. Jane Greer.

„Dacă sunteţi atenţi la comportamentul necuvântătoarelor puteţi învăţa câteva trucuri sexuale pe care le puteţi pune în practică”, mai spune Greer.
În faţa oglinzii
„Îngrijitorii de la unele grădini zoologice îi pun adesea pe urşii panda să vizioneze filmuleţe alb-negru cu Panda în timp ce se reproduc. Motivul este unul simplu: imaginile sexuale îi excită pe ursuleţii cei leneşi! Dacă libidoul vostru are nevoie de un impuls, închiriaţi câteva casete pentru adulţi şi alegeţi să le vizionaţi împreuna cu iubitul. Dacă doriţi ca personajele principale în acest film să fiţi chiar voi, încercaţi data viitoare să faceţi dragoste în faţa oglinzii”, declară Greer. Tot consilierul american mai spune că să te vezi dintr-un unghi nou, poate fi o experienţă care să trezească simţuri neaşteptate, „iar în acelaşi timp, efectele vizuale pot excita într-un mare hal!”.  
De la încăierare la înlănţuire
Maimuţele Bonobos comunică prin sex şi copulează pentru a-şi satisface de fapt o  dorinţă de eliberare a tensiunii. „Cea mai rapidă cale de a rezolva o problemă şi de a calma spiritele este să îţi atingi partenerul”, este de părere Carol Bruess, profesor la Universitatea St. Thomas din Minnesota, SUA. „De multe ori să vă ţineţi de mână şi să vă stâangeţi în braţe este mult mai uşor şi eficient decât să vă cereţi scuze verbal”.  
În perioada copulatiei, o anumita specie de femele-liliac oferă partenerului  o repriză de sex oral în timpul actului. „Să nu credeţi acum că fac lucrul acesta doar pentru că iubitul s-a purtat bine cu ele. Nu, motivul real pentru care aceste animale aleg să recurgă la acest gest erotic este pentru că astfel, partenerul se va meţine mai mult timp excitat”, subliniază Bruess.
Drăgăstoşi şi tandri
Leii sunt…pisicuţe când vine vorba de iubire, alint, răsfaţ. „Aceste îmbrăţişări drăgăstoase pot folosi drept un soi de preludiu pentru ei, cu mult înainte însă de actul copulativ. Să intensifici momentele de afecţiune non-sexuală ajută la eliberarea unei cantităţi mai mari de oxitocină în sânge, creând astfel senzaţia că eşti şi mai îndrăgostit”, este de părere Yvonne K. Fulbright, autoarea cărţii „Touch Me There!”. „Ţineţi-vă în braţe mai des, făceţi-vă masaj unul celuilalt…Toate aceste dovezi de afecţiune vor ajuta  la intensificarea plăcerii din timpul actului sexual”.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News